Güney Afrika'da patlama, 2 ölü, 3 yaralı

/ Kaynak: CHA
Güney Afrika'da patlama, 2 ölü, 3 yaralı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Johannesburg şehrinin Bedfordview bölgesindeki bir döviz bürosunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Mafya hesaplaşması olduğu tahmin edilen saldırı, Güney Afrika'ya sığınan Çek vatandaşı Radovan Krejcir'in ofisinde gerçekleşti. Patlamanın görgü tanığı, yaralılardan birinin bacağının bombanın etkisiyle koptuğunu söyledi. Ölenlerden birinin ise altın ve elmas ticaretinin yapıldığı ofisin müdürü olduğu kesinleşti. Polis sözcüsü Neville Malila ise, çantasında bomba olan bir şahsın döviz bürosuna girerek bombayı patlattığını, henüz çok az bilgiye sahip olduklarını, uzmanların patlayıcı maddenin cinsini araştırdıklarını ifade etti. nbsp;Hakkında 11 yıl hapis cezası bulunduğu için Çek Cumhuriyeti'ne gitmeyen Krejcir, geçtiğimiz Temmuz ayında ofisine girerken yapılan suikastten kıl payı kurtulmuştu. Saldırıdan bir kaç hafta önce Krejcir'in ofisine girenler 3 milyon Rand parayı çalmışlardı. Geçen ay da Çek mafyasından olduğu bilinen Krejcir'le bağlantısı olan bir Lübnanlı ve Sırp vatandaşı Berdfordview'de öldürülmüştü. Johannesburg'ta bu akşam gerçekleşen patlama, medyada mafya hesaplaşması olarak yorumlandı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...