Gümüşhane deprem bölgesi mi? Gümüşhane’de fay hattı var mı, fay hattı geçiyor mu? 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gümüşhane deprem bölgesi mi? Gümüşhane’de fay hattı var mı, fay hattı geçiyor mu? 

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gümüşhane deprem bölgesi olup, olmadığını merak etmekte olan kişiler internet üzerinde araştırmalarını sürdürmekte. Türkiye’de yer almakta olan fay hatları, deprem nedeniyle merak edilmekte. Peki, Gümüşhane deprem bölgesi mi? Gümüşhane’de fay hattı var mı, fay hattı geçiyor mu? 

Gümüşhane deprem bölgesi mi? Sorusu, meydana gelen depremlerin ardından zaman zaman merak edilmekte olan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Gümüşhane’de meydana gelen depremler, vatandaşlarda korku ve panikle konu hakkındaki detayların araştırılmasına neden oluyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son deprem verilerini bizlere sunuyor. Peki, Gümüşhane deprem bölgesi mi? Gümüşhane’de fay hattı var mı, fay hattı geçiyor mu? 

GÜMÜŞHANE DEPREM BÖLGESİ Mİ? 

Türkiye bir deprem ülkesi olması nedeniyle birçok fay hattına sahiptir. KAFZ olarak bilinmekte olan Kuzey Anadolu Fay Hattı Gümüşhane’ye 80 KM yakınlıktan geçmesi nedeniyle Gümüşhane deprem bölgesi olarak kabul edilmektedir. Evet, Gümüşhane üçüncü derece deprem bölgesidir. Bu fay hattı, Türkiye’de en çok aktiflik göstermekte olan fay hatlarından bir tanesidir. Bu nedenle zaman zaman bu bölgede birçok depremin hissedilmesine neden olan fay hattıdır diyebiliriz. Ayrıca Gümüşhane üçüncü derece riskli deprem illeri arasında yer almakta olan bir ilimizdir. KAF, 1100 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattıdır. Bu nedenle Türkiye’de gerçekleşen birçok depremin sorumlusu olarak da bilinmektedir. Ayrıca Kuzey Anadolu Fay Hattı neredeyse tüm Kuzey Anadolu’yu kapsamakta olan bir fay hattıdır.  

Kuzey Anadolu Fay Hattı Avrasya Levhası'nın arasında kalması ve bu sebeple batıya doğru açılma şeklinde hızla hareket etmesi sebebiyle sık sık deprem meydana gelmesine de sebep olmaktadır. Son olarak gerçekleşen Gümüşhane merkezli depremin ardından Kuzey Anadolu Fay Hattı birçok vatandaşın araştırmakta olduğu konular arasında yer aldı. Merkez üssü Kelkit ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) gerçekleşen depreme ilişkin verileri paylaştı. Gümüşhane Kelkit’de gerçekleşmekte olan deprem saat 23:23 sıralarında meydana geldi ve yerin 15,5 kilometre derinliğinde oluştu.  

Kuzey Anadolu Fay Hattı yani (KAF) dünyanın en hızlı hareket eden fay hatları arasında olması nedeniyle en büyük tehlike arz eden fay hatları arasında da yer almaktadır. Ayrıca Kuzey Anadolu Fay Hattı Türkiye’nin deprem ülkesi olarak bilinmesinde de büyük rol oynamaktadır. Kuzey Anadolu Fay Hattı sağ-yanal atımlı faylar arasında yer almakta olan bir fay hattı olarak kabul görmektedir. 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...