Greta Thunberg alaycı bir video yayımladı: Yüzde 1 Mars’a gitsin, dünyadaki yüzde 99 iklim değişikliğini düzeltsin

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Greta Thunberg alaycı bir video yayımladı: Yüzde 1 Mars’a gitsin, dünyadaki yüzde 99 iklim değişikliğini düzeltsin

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Greta Thunberg zenginlerin Mars macerasını hicveden alaycı bir video yayımladı. Thunberg videoda, "Yüzde 1 Mars’a gitsin, dünyadaki yüzde 99 iklim değişikliğini düzeltsin" ifadelerini kullandı.

İsveçli iklim eylemcisi Greta Thunberg, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) 30 Temmuz 2020'de yola çıkan Mars keşif aracı Perseverance’in Kızıl Gezegen’e iniş yapacağı gün zenginlerin uzay hayallerini hicveden alaycı bir video yayımladı. Dünyanın en zenginlerinin gezegende sayısız problem varken uzay çalışmalarına milyarlarca dolar harcamalarının eleştirildiği videoda Mars, “ayak basılmamış topraklar, “görülmemiş muhteşem manzaralar,” “savaş, suç, salgın, kirlilik yok,” ‘sonsuz özgürlük” ifadeleriyle reklam edildi. Yüzde 1’lik kesimin dünyayı terk edip Mars’ta hayat kurmaya davet edildiği video, “Böylece biz dünyada kalan yüzde 99’luk kesim iklim değişikliğiyle daha iyi mücadele ederiz” ifadesiyle son buldu. Greta’nın "Gelecek için Cuma Günleri" (The Fridays for Future) hareketinin sözcüsü de insanların büyük çoğunluğunun hayatta hiç yaşama ya da ziyaret etme ihtimali bulunmazken Mars için muazzam servetler harcanmasına tepki gösterdi. Dünyanın en zenginlerinden SpaceX CEO’su Elon Musk, 2026’da Mars’a ilk insanlı sefer gerçekleştirmeyi planlarken Amazon kurucusu Jeff Bezos da Blue Origin firmasıyla Kızıl Gezegen’e ulaşmayı hedefliyor. Son zamanlarda çoğu firma da uzay turizmine yönelik çalışmalar yapıyor. Virgin Galactic, SpaceX ve Axoim bu firmalardan. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...