Gözyaşları yürek burktu! Almanya’da Müslüman çocuklar ailelerinden koparılarak esirgeme kurumuna verildi

- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Bremerhaven kentinde LGBT'nin İslam dininde yer almadığına dair bilgiler öğrettiği gerekçesiyle Müslüman 2 çocuk ailelerinden zorla koparıldı. Çocuklar gözyaşları içinde ailelerinden alınarak çocuk esirgeme kurumuna verildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler izleyenlerin yüreklerini burktu.

Almanya'nın Bremen eyaletine bağlı liman kenti Bremerhaven'de yaşayan göçmen ve Müslüman bir ailenin 2 çocuğu, polis gözetimi altında çocuk esirgeme kurumu yetkilileri tarafından alındı. İddialara göre, ailenin çocuklara LGBT'nin İslam dininde yerinin olmadığını öğretmesi nedeniyle 2 çocuk esirgeme kurumuna gönderildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polisler tarafından zorla ailelerinden koparılan çocukların görüntüleri yürek burktu.

ÇOCUKLAR ESİRGEME KURUMUNA VERİLDİ

Büyük tepki toplayan görüntülerde, çocuğun ağlamasına ve direnmesine rağmen polis ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri tarafından evden çıkarıldığı görüldü. Aile üyeleri, çocuklarından birinin hasta olduğunu ve durumdan etkilenerek sağlık sorunları yaşayabileceğini söyledi. Polis ise çocuk esirgeme kurumu tarafından görevlendirildiklerini ve bu doğrultuda mahkeme kararını uyguladıklarını belirtti.

MAHKEME KARARIYLA AİLELERİNDEN ALINDI

Polis tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili spekülasyonlara yer verilmemesi gerektiği kaydedildi. Polis, görüntülerin yanlış yorumlandığını ve çocukların mahkeme kararıyla ailelerinden alındığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...