Gözlerini savaşa açan Ukraynalı bebeklerin isimleri şaşırtıyor

Düzenleyen:
Gözlerini savaşa açan Ukraynalı bebeklerin isimleri şaşırtıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 40 gün geride kalırken Buça'dan gelen görüntüler kan dondurmuştu. Savaşın ortasında acı manzaralar ortaya çıkarken, bir tarafta da umutlar yeşermeye devam ediyor. Bebeklerini sığınaklarda dünyaya getirmek zorunda kalan annelerin çocuklarına verdiği isimler ise şaşırtıyor.

Savaşın ortasında, sığınaklarda doğarak yaşama tutunan bebekler, Ukrayna halkına güç kaynağı ve umut olmaya devam ediyor.

JAVELİNA VE YAN JAVELİN

Dün yabancı basında yer alan haberlerde Ukrayna'da doğan bebeklere verilen 2 isim dikkat çekti. Bebeklere anti-tank füzesi olan Javelina ile Yan Javelin isimlerinin verildiği ifade edildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, "Yeni doğan çocuklar için aileler adetlerini, ismin popülerliğini, dini, siyasi veya milli değerleri göz önünde bulundururlar. Bazıları ise isim seçimi için savaşı kullandı. Kiev'de doğan bir kız bebeğe Javelin'a; Vinitsa'da doğan bir erkek bebeğe ise Yan Javelin ismi verildi" ifadelerine yer verdi.

'ŞÜKRAN İŞARETİ'

Ukrayna'nın eski First Lady'si Kateryna Yuşçenko ise bunun Ukrayna'ya Batı tarafından gönderilen silahlar için bir 'şükran işareti' olduğunu vurguladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...