'Göstermelik' ateşkes sonrası katliam sesleri: İsrail kan dökmeye devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Göstermelik' ateşkes sonrası katliam sesleri: İsrail kan dökmeye devam edecek

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rehine takası ve ateşkesi bir gün erteleyen İsrail ordusu, dört günlük ‘insani ara’ sonrası saldırılarını artıracağını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında dört günlük ‘insani ara’nın (ateşkes) dün 10.00’da başlaması bekleniyordu. Ancak sabaha kadar Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, barış istemediğini ve masum sivillerin kanını dökmeye devam edeceğini bir kez daha bütün dünyaya gösterdi.

"BİTER BİTMEZ VURACAĞIZ"

Rehine anlaşmasında ‘küçük ayrıntılar’ kaldığını söyleyen İsrail Ulusal Birlik Milletvekili Ze’ev Elkin “Müzakereler sırasında Hamas’a ait 300 noktayı vurduk, ateşkes anlaşması yürürlüğe girene kadar vurmaya devam edeceğiz, bitiminden bir dakika sonra da vurmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra İsrail, Nablus kentinde 12 yaşındaki bir çocuğu ve Gazze Şeridi’nde zorla yerinden edilenlerin sığındığı BM’ye ait bir okula saldırı düzenleyerek 27 kişiyi öldürdü.

"HEMEN BAŞLAMAYACAK"

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi’nin “Serbest bırakılma, taraflar arasındaki anlaşma cuma (bugün) saat 07.00’de başlayacak” diye konuştu.

"DİĞER BÖLGELERE SALDIRACAĞIZ"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze’nin kuzeyinde, bazı üst düzey İsrailli komutanlarla bir araya geldi. Halevi “Savaşı bitirmiyoruz. İnsani aranın ardından saldırılar tekrar başlayacak. ‘Zafer’ kazanana kadar devam edeceğiz, ilerleyeceğiz ve Hamas’ın diğer bölgelerine de gireceğiz” diyerek 4 günlük ateşkesin ardından yeniden saldıracaklarını duyurdu.

'İSTİFA EDERİM' TEHDİDİ

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir, insani ateşkes sonrasında Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın devam etmemesi durumunda hükûmette yapacak bir işlerinin olmayacağını söyleyerek istifa tehdidinde bulundu.

'Göstermelik' ateşkes sonrası katliam sesleri: İsrail kan dökmeye devam edecek

ROTA KRİZİ

CNN International’a konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili “Serbest kalacak her bir rehinenin konumu ve rotasının yanı sıra nasıl taşınacağına dair ayrıntılar üzerinde çalışılıyor. Bunun için de daha fazla zamana ihtiyaç var. Erteleme kararı işlerin ters gitme ihtimalini en aza indirmek için alındı” dedi. Ertelemenin serbest bırakılacak rehine listesindeki ‘son dakika’ ayrıntılardan kaynaklandığını dile getiren Filistinli bir yetkili ise “Hangi rehinelerin nasıl serbest kalacağına dair detaylar görüşülüyor” dedi.

REHİNE LİSTESİ TESLİM EDİLDİ

İsrail yönetimi, serbest bırakılması beklenen İsrailli rehinelerin listesini teslim aldığını duyurdu. Ayrıca İsrail’in, listenin ayrıntılarını incelediği ve rehinelerin aileleriyle iletişime geçerek onları bilgilendirdiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...