Gördüğümüz Putin gerçek mi? 'Dublör' iddiası gündemde: Öldüğünü duyarsak hiç şaşırmam

Düzenleyen:
Gördüğümüz Putin gerçek mi? 'Dublör' iddiası gündemde: Öldüğünü duyarsak hiç şaşırmam

DÜNYA Haberleri

Rus lider Vladimir Putin'in Ukrayna topraklarına yönelik verdiği askeri harekat emri 40'ıncı gününe girmesine rağmen, Rus ordusu beklenen başarıyı yakalayamadı. Bunun üzerine Putin'in 8 üst düzey komutanı tasfiye ettiği ve darbe korkusuyla yeni önlemler aldığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişimi 24 Şubat'tan bu yana sürüyor. Ukrayna lideri Zelenskiy önderliğinde Ukrayna halkının 'beklenmeyen' direnişi ile zora giren Rus ordusu, beklenen başarıyı gösteremedi. Yaptırımlar sonrası zora giren Rusya ise geri adım atmayı planlamazken, İngiliz basınından çok konuşulacak bir iddia geldi. 

PUTİN DUBLÖR MÜ KULLANIYOR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 8 askeri üst düzey komutanını görevden aldığı iddia edildi. Daily Star'da yer alan haberde, suikast ve askeri darbe konusunda büyük korku yaşayan Putin’in çareyi kendisine çok benzer bir kişiyi yerine geçirmekte bulduğu iddia edildi.

Putin, Kremlin toplantılarına kendisinin yerine katılan bir dublörünü kullanıyor. Yakın çevresindekilerin bile anlamaması adına Putin’in benzeriyle başkanlık kompleksinde aynı evi paylaştığı ve onun hareketlerini yapması konusunda benzerinin özel bir eğitime tabi tutulduğu öne sürüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Putin’in güvenliği konusunda endişelendiğini dile getiren bir istihbarat kaynağı, "Putin'in güvenliği konusunda paranoyak olduğunu biliyoruz ve bu hareket, ekibinin onun hayatına yönelik tehdidi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor" dedi.

"Yakın koruma ekibi yemeğinin kontrol edildiğinden emin oluyor, onayları olmadan kimse ona yaklaşamaz" diyen kaynak, "Ancak eski genelkurmay başkanları, generaller ve FSB (Federal Güvenlik Servisi) görevlileri sistemdeki zayıf noktaları bilecektir. Önümüzdeki birkaç ay içinde Putin'in öldüğünü ve bunun nedeninin kalp krizi veya uzun süreli bir hastalık olacağını duyarsak hiç şaşırmam. Bunun bir iç darbe olduğunu kabul edeceklerinden şüpheliyim" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...