Golan Tepeleri'ndeki petrol sondajına 'turist' ilgisi

/ Kaynak: AA
Golan Tepeleri'ndeki petrol sondajına 'turist' ilgisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail vatandaşları, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde devam eden petrol sondajı çalışmalarını izlemek için bölgeyi ziyaret ediyor.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde sondaj çalışmalarına şubatta başlayan doğalgaz ve petrol şirketi Afek, birinci sondajda salı günü itibarıyla 877 metre derinliğe indi. Şirket, söz konusu kuyuda 1000 metreye kadar inilmesini hedefliyor. İsrail vatandaşlarının, sondaj çalışmalarına ilgi gösterdiğine yer verilen habere göre, çalışmaları izlemek için yaklaşık 2 bin kişi bölgeyi ziyaret etti. Bölgede 3 yıllık petrol arama lisansına sahip olan Afek, yaklaşık 10 adet sondaj yapacak. Altı Gün Savaşı (1967) sırasında İsrail tarafından işgal edilen Suriye'nin Golan Tepeleri, 1981'de uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak edilmişti. Golan Tepeleri, Suriye ile İsrail sınırındaki stratejik önemi yanında İsrail'in en büyük su kaynağı olma özelliğini de taşıyor. Golan Tepeleri'nin, stratejik konumunun yanı sıra petrol rezervleri açısından da büyük önemi bulunuyor. Suriye'deki iç savaş kaynaklı kriz, İsrail'in bölgede daha rahat hareket ederek, kendi lehine uzun vadede tek taraflı kalıcı adımlar atmasının da önünü açıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...