'Gökdelene asansör yapmayı unuttular' haberi asılsız çıktı

/ Kaynak: CHA
'Gökdelene asansör yapmayı unuttular' haberi asılsız çıktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Türkiye ve dünya medyasında, "İspanya'da 47 katlı lüks gökdelene asansör yapmayı unuttular" şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan InTempo projesi yetkilisi, binada 6 asansörün bulunduğu bilgisini verdi. Benıdorm şehrinde inşa edilen ve Avrupa'nın en büyük konut binası olması düşünülen InTempo Kuleleri'nin satış müdürü Rafael Ballesta, çıkan haberleri yalanlayarak, her kulede üçer tane olmak üzere, en üst kata kadar çıkabilen, 6 asansörün mevcut olduğunu söyledi. Bir şehir efsanesi haline gelen InTempo Kuleleri'ne dair yapılan haberler, El Pais gazetesinde yer alan bir haberin bir paragrafının yanlış yorumlanmasından kaynaklanıyor. İnTempo Kuleleri'nin inşası süresinde yaşanan aksaklıkları ve skandalları haberleştiren El Pais, ilk başta 20 kat olarak planan ve daha sonra 47 kata çıkarılan gökdelenin üst katında, sonradan ilave edilen asansör motorları için yeterince yer olmadığını yazdı. Teknoloji haber sitesi Gizmodo'nun, El Pais'i referans göstererek "asansörü unuttular" şeklinde yaptığı bir haber, kısa sürede Russia Today, Daily Mail gibi uluslararası medyada ve ardından Türk medyasında geniş yankı buldu. İspanya ile dalga geçen medya, haberin gerçek olup olmadığını araştırmaya gerek görmedi. Öte yandan, 30 Nisan'da Kule'leri haberleştiren gezi ve tatil rehberi devacacionesypuentes.com sitesi, yaklaşık 200 metreyi bulan gökdelenin 45. katına asansörle aşağı yukarı bir dakikada çıkılabildiğini kaydediyor. Aralık 2013'te açılışı yapılacak olan InTempo Kuleleri'nin inşaatının yüzde 94'ü tamamlanmış durumda ve konutların yüzde 35'i satıldı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...