'Göçüklerin altından çığlıklar geliyordu'

'Göçüklerin altından çığlıklar geliyordu'

DÜNYA Haberleri

Şucaiyye katliamı tanığı konuştu: Sokaklar ceset doluydu, göçüklerin altındaki yaralılar imdat çığlıkları atıyorlardı. Ama onlara yardım elimizi uzatamadık

Gazze - İsrail ordusunun Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılardan kaçan mahalle sakinlerinin Gazze'nin orta bölgesindeki "Perfirius Kilisesi"ne sığındıkları belirtildi. Gazze'nin en eski Kiliselerinden biri olan Perfirius Kilisesi kapılarını saldırılardan kaçan Filistinlilere açtı. Kiliseye sığınan Şucaiyye mahallesi sakinlerinden Muna Cindiyye, evlerinin İsrail ordusu tarafından bombalandığını, kaçarak canlarını kurtardıklarını söyledi. Cindiyye, "Sokaklar ceset doluydu, yaralılar, göçüklerin altından yardım çığlıkları atıyorlardı. Onlara yardım elimizi uzatamadık, ancak kendi canımızı kurtardık" diye konuştu. Önce bir yakınının evine sığındıklarını fakat oranın da bombalanması üzerine daha sonra kiliseye sığındıklarını belirten Cindiyye, "sokaklarda yardım çağrısında bulunan yaralılara yardım etmediğimiz için Allahtan af diliyorum. Fakat gerçekten onlara yardım edebilmemiz mümkün değildi" ifadelerini kullandı. İsrail ordusunun önceki gün Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılarda 72 Filistinliyi hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusunun Şucaiyye mahallesine saldırıları dün de devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...