Gizemli tekne faciası: Ölenler 'turist' değil 'ajan' çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

DÜNYA Haberleri

İtalya'da doğum günü kutlaması için bir araya geldiği iddia edilen kişilerin olduğu tekne battı, 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 4 kişiden 2'sinin İtalyan ajanı olduğu, birinin ise emekli İsrail güvenlik kuvvetleri mensubu olduğu bildirildi.

İtalya'nın kuzeyinde iki gün önce bir tekne alabora oldu, faciada 4 kişi hayatını kaybetti. Maggiore Gölü'nde meydana gelen olayda ölenlerin doğum günü kutlaması için bir araya gelen turistler olduğu ifade edilse de İtalyan basını farklı bir iddiada bulundu.

AJAN OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; basında "007'lerin tekne kazası" başlıklarıyla çıkan haberler, teknede İtalyan ve İsrailli istihbarat görevlilerinin olduğunu ortaya koydu. Habere göre, faciada İtalyan istihbarat ajanları olduğu belirtilen 62 Claudio Alonzi ve 53 yaşındaki Tiziana Barnobi ile 50 yaşındaki emekli İsrail güvenlik gücü Shimoni Erez hayatını kaybetti. Kazada ölen diğer kişinin ise tekne kaptanının eşi Rus vatandaşı Anya Bozhkova olduğu açıklandı.

Haberlerde, 16 metre uzunluğundaki teknenin 15 kişi kapasiteli olduğu ancak olay anında teknede 20'den fazla kişinin bulunduğu aktarıldı. Söz konusu 4 kişinin, batan teknede mahsur kalıp çıkamadıkları için hayatlarını kaybetmiş olabileceği kaydedildi.

'BELGE DEĞİŞİMİ' İDDİASI

Corriere della Sera gazetesinin haberinde yer verdiği resmi kaynaklara dayanmayan bir iddiaya göre; İsrailli istihbaratçıların belge değişimi için İtalya'ya gelmiş olabileceği ancak dönüş uçaklarını kaçırmaları sebebiyle seyahatlerini 2 gün daha uzatma kararı almış olabilecekleri aktarıldı. Haberde, tekne gezintisinin sonradan planlandığı iddiasına yer verildi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...