Gerilim had safhada! İngiliz basını duyurdu: Rusya Finlandiya sınırına nükleer füzeler yerleştirmeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
Gerilim had safhada! İngiliz basını duyurdu: Rusya Finlandiya sınırına nükleer füzeler yerleştirmeye başladı

DÜNYA Haberleri  / The Sun

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya başvurmak istediklerini açıklamasından sonra Rusya ile tansiyon yükseldi. Finlandiya ve Rusya sınırında hareketlilik yaşanıyor. İngiliz The Sun gazetesi Rusya’nın Finlandiya sınırına nükleer füze yerleştirmeye başladığını yazdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 3 aydır devam ediyor. İsveç ve Finlandiya’nın NATO hedeflerini açıklamasından sonra Rusya ile arasında ipler iyice gerildi. Rusya Devlet Başkanı İsveç ve Finlandiya’ya NATO’ya katılmamaları konusunda uyardı.

İngiliz The Sun gazetesi, Finlandiya sınırına 24 mil uzaklıkta İskender füzelerinden oluşan bir konvoyu yayınladı. Görüntüleri kaydeden kişi videoda, Finlandiya Cumhurbaşkanı, NATO'ya katılacaklarını söyler söylemez, İskender füzelerinin sınırıa doğru hemen ilerlediğini söyledi ve bölgede yeni bir askeri birlik kurulacak gibi görünüyor yorumunda bulundu.

Haberde, Rusya’nın sınırdaki tehditleri azaltmak için Rusya’nın bölgeye nükleer yerleştirmeye başladığı belirtildi. 

RUS TELEVİZYONU DUYURMUŞTU

Kremlin kontrolündeki Rus devlet televizyonu, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasından sonra olabilecekleri açıkladı. İki ülkenin NATO’ya katıldıktan sonra topraklarında askeri üslere izin vermesi halinde Moskova’nın Avrupa sınırlarında taktik nükleer silah konuşlandırabileceğini ifade etti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...