Gerçekleri konuşan vekiller İsrail Meclisi'nden uzaklaştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gerçekleri konuşan vekiller İsrail Meclisi'nden uzaklaştırıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Meclisi (Knesset), Gazze'yle ilgili açıklamaları nedeniyle Ortak Arap Listesi Blokundan iki milletvekilinin, oturumlara katılımını geçici olarak askıya aldı.

İsrail Meclisi (Knesset), İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Blokundan iki milletvekilinin, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamaları" nedeniyle Knesset'teki oturumlara katılımını geçici olarak askıya aldı.

İKİ AY BOYUNCA OTURUMLARA KATILAMAYACAKLAR

Haaretz gazetesinin haberine göre, Ortak Arap Listesi milletvekillerinden Aide Tuma Süleyman ile İman Hatib Yasin'in "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamaları" nedeniyle Meclisteki oturumlara katılımları iki ay süreyle askıya alındı.

MİLLETVEKİLLERİNİN MAAŞLARINDAN KESİNTİ YAPILACAK

Karar, iki ay Knesset oturumlarına, bir ay da Meclis Komitelerinin çalışmalarına katılmamayı kapsıyor. Kararda ayrıca iki milletvekilinin maaşlarından da "iki hafta kesinti yapılacağı" aktarıldı.

Tuma Süleyman, İsrail'in saldırılarına dair X sosyal medya platformundan şu paylaşımda bulunmuştu:

"Gazze'den görgü tanıklarının ifadelerine göre İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ne fosfor bombalarıyla saldırdı. İnsani koridorlardan kaçmaya çalışanlara da ateş etti. Hala ordunun dünyadaki en ahlaklı ordu olduğunu, masum insanlara zarar vermediğini ve hastanelere saldırmadığını ısrarla söylüyorlar!"

Knesset üyesi İman Hatib Yasin de 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden başlatılan saldırıya ilişkin, "Görüldüğü gibi hiçbir çocuk katledilmedi ve hiçbir kadın tecavüze uğramadı." açıklamasında bulunmuştu.

Meclisin aldığı söz konusu karara ilişkin her iki milletvekili de henüz açıklama yapmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...