George Soros'un hedefi yeni 3 kıta! Avrupa tamam, sıradaki Amerika mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
George Soros'un hedefi yeni 3 kıta! Avrupa tamam, sıradaki Amerika mı?

DÜNYA Haberleri

George Soros, bu ismi çok defa duymuşsunuzdur. 93 yaşındaki Macar Yahudisi George Soros, her ne kadar iş insanı olarak bilinse de adı hep iç savaş ve darbe organizasyonları ile anılıyor...

George Saros'un kurduğu “Açık Toplum Vakfı” 120’nin üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Dışarıdan sivil toplum kuruluşu gibi görünse de birçok ülkede darbelerden rejim değişikliklerine kadar birçok olayın içinde yer almakla suçlanıyor.

ABD tarafından fonlanan Soros’un ‘Açık Toplum Vakfı’ Avrupa’dan çekilme kararı aldı. Odağını dünyanın diğer bölgelerine kaydıracağını açıkladı.

Bu kimilerine göre de vakfın Avrupa’da görevini tamamlaması olarak görülüyor... Çünkü Soros'un Açık Toplum Vakıfları, hayır kurumu adı altında, ABD dış politikasının aracı rolünü oynuyor.

Şöyle ki... Macaristan doğumlu Amerikalı milyarder George Soros,’un Yaptığı yardımlar Birleşmiş Milletler gibi büyük kuruluşların finansal yardımlarından daha fazla
Fakat bu yardımlar hayırseverliğin aksine o ülkelerin sosyo-politik sistemini kontrol etmek için yaptığı iddia ediliyor.. Soros, bu iddialara karşı, "Bu renkli devrimlerle suçlanmamın tek nedeni Rus propagandasıdır. Dünyanın her yanında böyle süreçleri destekliyorum" diyerek kendini savundu ve bu tür eylemlerini kabullendi.

Soros, Rusya'da da suçlamaların odağında. Moskova, 2015 yılında Soros’un Açık Toplum Vakfı’nın bütün faaliyetlerini sonlandırdı. Gerekçe, “anayasal sistemin temeline ve devletin güvenliğine tehdit oluşturmak.”

Doğduğu ülke Macaristan bile Soros’a karşı önlem alan ülkeler arasında. Hatta Macar bir gazetede Soros'un faaliyetleri, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'e benzetilmişti.
İngiltere'de spekülasyonların odağındaki isim Soros'a şüphe ile bakılıyor.

Kısaca Soros’un sivil toplum kuruluşları eliyle yürüttüğü yardım faaliyetleri hep kuşkuyla karşılandı.

Yardımların, ülkelerin sosyo-politik sistemine müdahale edebilmek için kullanıldığı iddia ediliyor.  

"Amerikan dış politikasının aracı" deniyor.

Bu çekilme hamlesinin ise ABD’nin diğer kıtalarda önünü açmak için olduğu söyleniyor. Peki yön nereye gidiyor?

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...