Genç kız rahatsızlığı nedeniyle gülünce kas felci geçiriyor

Genç kız rahatsızlığı nedeniyle gülünce kas felci geçiriyor

DÜNYA Haberleri

İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir genç kız, nadir görülen bir rahatsızlığı sebebiyle kas felci geçiriyor ve her gün defalarca yere yığılıyor.

Bu durum genelde kız güldükten sonra meydana geliyor. 19 yaşındaki Jodie Kelly'de katalepsi denilen nörolojik bir durum var. Kuvvetli hissiyat halinde kas kontrolünü kaybeden kız bazen diz üstü çöküyor bazen de komple yere yığılıyor. Genelde güldüğü zaman olsa da aşırı şaşırma ve öfke gibi durumlarda da kaslarında geçici felçlik meydana gelebiliyor. Kriz birkaç saniyeyle iki dakika kadar sürüyor. Kelly'de bu durum ilk olarak Harry Potter ve Melez Prens filminde bir espriye gülünce başlamış. Kelly bu yüzden senelerdir komedi programları seyretmiyor. İşletme okuyan kız, "Gülmeye başlayınca bir anda dizlerimin bağı çözülüyor ve kendimi yerde buluyorum" diyor. nbsp;Zamanla duygularını kontrol etmeyi öğrendiğini söyleyen Kelly, önceden tedbir alarak ağır yaralanmalardan kurtulduğunu söyledi. Testlerde her şeyin normal çıktığını söyleyen Kelly, ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla hastalığın üstesinden gelmeye çalıştığını ifade etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...