Gazze'ye gönderilen 11 ton yardım yola çıktı

Düzenleyen:
Gazze'ye gönderilen 11 ton yardım yola çıktı

DÜNYA Haberleri

Geminin hazırlanması ve yüklenmesi normalde 15 gün sürecekti. Ancak yardımların bayramdan önce Gazze’ye ulaştırılması için olağanüstü çaba gösterildi ve her şey 3 günde tamamlandı.

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze’ye yardım götürecek olan ‘Lady Leyla’ isimli yük gemisi Gazzelilere bayram yaşatacak. İsrail ile ilişkilerde normalleşme kararının ardından Lady Leyla isimli yük gemisi Gazze’ye doğru yola çıktı. Yardım gemisinin hazırlanması ve yükleme işlemlerinin normalde 15 gün sürmesi bekleniyordu. Ancak geminin bayram öncesi Gazze’ye ulaştırılması için olağanüstü bir çaba gösterildi. Bütün hazırlıklar 3 gün içinde tamamlandı ve düzenlenen törenin ardından Lady Leyla dün saat 17:00 sıralarında törenle Gazze’ye uğurlandı. 

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile yardımlara katkı sunan birçok kurumun temsilcisi katıldı. 
Kadir Gecesi’nin kutlanacağı günde Filistin halkına, Gazze’ye yardım gemisi gönderilerek, dayanışmanın, yardımlaşmanın güzel bir örneğine şahit olunduğunu söyleyen Bakan Elvan, “Türk Kızılayı yetkililerince teslim alınan bu insani yardımlar, Dışişleri Bakanlığımızın eş güdümünde yerine ulaşacak. Bu yardımları koordine eden, bu geminin yola çıkmasında gerekli hazırlıkları yapan AFAD’a, Türk Kızılayı ve Dışişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bugün bir daha görüyoruz ki Akdeniz’de kurulacak her gönül köprüsü Mersin’den başlıyor. Bu gemide sizin sadece insani yardım malzemeleriniz bulunmuyor. Sizin gönülleriniz, sevinçleriniz, sizin bayramları bayram yapan anlayışınız var” dedi.
123 metre uzunluğundaki Panama bandıralı yük gemisi Lady Leyla un, şeker, pirinç, sıvı yağ, yardım kolilerinin yanı sıra Gazzeli çocuklar için 100 bin bayramlık giysi, ayakkabı ve oyuncak da götürüyor. Geminin bu akşama doğru Gazze’nin 35 kilometre uzağındaki İsrail’in Aşdod Limanı’na ulaşması bekleniyor. 11 bin tonluk yardım malzemesi gümrük ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Kerem Şalom kapısından Gazze’ye ulaştırılacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...