Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının ardından Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı. İsrail ordusu, geçen haftalarda Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid ve Salahaddin caddelerinden Gazze Şeridi'nin güneyine göç eden onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş 49 gündür sürüyor. İsrail, Gazze'nin güneyini güvenli bölge ilan etti, kuzeyde ise katliamlar sürüyor. Gazze'yi işgal girişimi kapsamında şu ana kadar 15 bine yakın insanı katleden İsrail, onarılması güç bir tahribat verdi. 

Savaşın 49'uncu gününde İsrail ile Hamas arasında 'insani ara' adı verilen ateşkes başladı. Ateşkesin başlamasının ardından, Gazze'yi terk etmek zorunda kalan Filistinliler şehrin güneyine döndü. 

ONLARCA CESET İLE KARŞILAŞTILAR

İsrail ile Hamas arasında insani aranın başlamasıyla evlerine dönmek için yola çıkan Filistinliler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yollarda onlarca çürümüş cesetle karşılaştı.

Filistinli görgü tanıkları, Gazze şehrinin batısındaki evlerine dönerken Er-Reşid Caddesi'nde İsrail ordusu tarafından öldürülen onlarca Filistinlinin cesedini bulduklarını söyledi.

Gazze'ye dönen Filistinliler çürümüş cesetlerle karşılaştı

GÜNEYE GÖÇ ETMEYE ZORLANAN FİLİSTİNLİLERE AİT

Çürümüş haldeki cesetlerin birkaç hafta önce güneye göç etmeye zorlanan Filistinlilere ait olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu, geçen haftalarda Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid ve Salahaddin caddelerinden Gazze Şeridi'nin güneyine göç eden onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail ordusu, yerinden edilmiş Filistinlileri hedef alırken Gazze Şeridi'nin güneyinde de birçok katliam gerçekleştirdi. İsrail, mümkün olduğunca çok sayıda Filistinliyi kuzeyi terk etmeye teşvik etmek için güneyin "güvenli bölge" olduğunu iddia etmişti.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...