Gazze'ye can suyu olacak 26 tırlık yardım daha sınırdan geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'ye can suyu olacak 26 tırlık yardım daha sınırdan geçti

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım taşıyan konvoylardan biri daha Refah Sınır Kapısı'ndan geçti. 26 tırlık yardım konvoyu bombardıman altındaki Gazze'ye gıda, su ve tıbbi malzeme taşıyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, yardım tırları kısıtlı şekilde Refah Sınır Kapısı’ndan geçmeyi sürdürüyor.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, insani yardım taşıyan 26 tırlık konvoyun Gazze Şeridi'ne girdiği aktarıldı.

ŞU ANA KADAR 144 TIRIN GİRİŞİNE İZİN ÇIKTI

İsrail’in yakıt taşıyan yardım tırlarının girmesine izin vermediği Gazze Şeridi’ne, 7 Ekim'den bu yana çoğunlukla gıda, su ve tıbbi malzeme taşıyan 144 tırın girişine izin verildi.

TEMEL İNSANİ İHTİYAÇLAR İÇİN GÜNDE EN AZ 100 TIR GEREKİYOR

Birleşmiş Milletler (BM), 2 milyondan fazla insanın yaşadığı, gıda, su ve yakıt stoklarının tükendiği Gazze Şeridi’ne temel ihtiyaçların karşılanması için günde en az 100 yardım tırının girmesi gerektiğini açıklamıştı.

YARDIM MALZEMELERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ 

Öte yandan İsrail devam eden hava saldırılarında Filistin Kızılayı'na ait yardım tesisi ve depoları havaya uçurmuştu. Saldırı sonrası sınırlı sayıda bölgeye ulaşan insani yardım malzemeleri de kullanılamaz hale gelmişti.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 312'si asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 8 BİNİ GEÇTİ 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5 Filistinlinin öldürüldüğünü, 20 bin 242 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 120 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...