Gazze'nin kuzeyi sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'nin kuzeyi sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in ablukaya aldığı Gazze Şeridi'ne su, elektrik ve gıda temini sağlanamazken, BM’nin bölgede bulunan merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurması ile birlikte Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı.

Son dakika haberi: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim'de İsrail'e karşı başlatılan 'Aksa Tufanı' saldırısı, karşılıklı çatışmaya dönüştü. Günlerdir süren çatışmalarda binlerce roket atıldı, hava saldırıları düzenlendi. Can kaybı sayısı her geçen dakika artarken, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 9, Lübnan'da ise 1 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtildi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayanlar ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelirken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'inin sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını açıkladı.

Gazze'de bulunan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Kudra, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgeyi terk etmesini istemesi üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı merkezlerin boşaltıldığını ve hizmetlerin durdurulduğunu ifade etti.

Filistinli Sözcü, "Bu nedenle Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı" dedi.

8 GÜNDE 2014 SALDIRILARINI GEÇTİ

İsrail'in 2014'te düzenlediği saldırıları hatırlatan Kudra, "İsrail 2014 yılında 51 günde öldürdüğünden daha fazlasını 8 günde öldürdü" dedi. İsrail'in Filistinlilere orantısız güç kullanması ve sistematik olarak devam ettirdiği saldırıların 'etnik temizlik' anlamına geldiğini vurguladı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 2 bin 329 Filistinliyi öldürdü, 9 bin 42 kişiyi de yaraladı. İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı 51 gün süren saldırılarda ise 578'i çocuk, 489'u kadın, 2 bin 322 Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 binden fazlası da yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...