Gazze'deki vahşeti tüm dünyaya tek başına duyuruyor! Takipçi sayısı 15 milyona dayandı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'deki vahşeti tüm dünyaya tek başına duyuruyor! Takipçi sayısı 15 milyona dayandı

DÜNYA Haberleri  / Sabah Gazetesi

İsrail ordusunun Gazze'deki katliamını sosyal medya hesabından tüm dünyaya anbean aktaran 24 yaşındaki Filistinli Motaz Azaiza, adeta Gazze'den dünyaya açılan pencere oldu. Haber ajansları Azaiza'nın paylaşımlarını referans alırken, takipçi sayısı ise 14 milyonu aştı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana bombardımana tuttuğu Gazze adeta enkaz şehre döndü. 10 binden fazla Filistinli saldırılarda hayatını kaybederken, yaralı sayısı ise 25 bini aştı. Can kayıplarında özellikle kadın ve çocukların yoğunluğu dikkat çekerken, Gazze'deki katliamı sosyal medya hesabından dünyaya göstermeye çalışan Filistinli foto muhabiri Motaz Azaiza (24), paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Gazze'deki günlük yaşamın fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaşan ve 25 bin takipçisi bulunan Motaz Azaiza, İsrail'in saldırıları ile birlikte bir anda savaş muhabirine döndü. 24 yaşındaki Azaiza, evine düzenlenen saldırıda ailesinden 15 kişiyi kaybetti.

TAKİPÇİ SAYISI 14 MİLYONU AŞTI

"Dünya bizim mücadelemizi bilmeli" diyerek kamerasını alan ve olayları kayıt altına almaya başlayan Filistinli foto muhabiri, bölgede yaşananları Instagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından aktarmaya başladı.

Kısa sürede takipçi sayısı 14 milyonu aştı, paylaştığı görüntüler ise ortalama 40 milyon izlenmeye ulaştı. Tüm uluslararası haber kanalları onun paylaştığı görüntüleri referans almaya başladı.

Gazze'deki vahşeti tüm dünyaya tek başına duyuruyor! Takipçi sayısı 15 milyona dayandı

BİR PAYLAŞIMI 82 MİLYON İZLENDİ

İsrail ordusunun katliamı sonrası korkudan titreyen Gazzeli çocuğun görüntüsü 82 milyon görüntülenme ile rekor kırdı. Azaiza, bombardımanların açtığı yaraların yanı sıra Gazzelilerin günlük mücadeleleri ve küçük mutluluklarını da yansıtıyor.

Kente birkaç saat elektriğin gelmesiyle insanların gösterdiği olağanüstü çaba, Azaiza'nın en fazla etkileşim alan paylaşımları arasında yerini aldı.

Azaziza, yaptığı açıklamada, "Filistinliler 75 yıldır eziliyor. Dünya bizim mücadelemizi bilmeli. Gazze, eskiden bir cennet gibiydi. Şimdi ise cehenneme döndü. Salıncaklarda oynayan çocukları, gülümseyen yaşlıları, doğa ve deniz manzaralarını, güzel Gazze'mi çok özledim" diyor.

Gazze'deki vahşeti tüm dünyaya tek başına duyuruyor! Takipçi sayısı 15 milyona dayandı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...