Gazze'deki çatışma ABD bütçesinin etkileyecek: İsrail, 10 milyar dolar acil yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'deki çatışma ABD bütçesinin etkileyecek: İsrail, 10 milyar dolar acil yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalar ABD bütçesine etki ediyor. New York Times gazetesi, Tel Aviv yönetimi, ABD'den acil askeri yardım olarak 10 milyar dolar talep ettiğini yazdı.

İsrail ile Hamas arasındaki yoğun çatışma 11. gününde de devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı sürdürürken şu ana kadar aralarında 700’den fazla çocuğun da olduğu 2 bin 814 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşanan çatışmaların bölgesel bir savaşa doğru gittiğine dair endişelere neden oluyor. İsrail’in en büyük müttefiki olarak ön plana çıkan ABD, söz konusu tartışmaların yaşandığı dönemde İsrail’e askeri ve finansal yardım için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor.

İSRAİL 10 MİLYAR DOLAR YARDIM İSTİYOR

ABD’nin en önemli gazetelerinden New York Times'ın (NYT) aktardığı habere göre İsrail, ABD'den acil askeri yardım olarak 10 milyar dolar talep ettiğini yazdı. NYT haberini bu talebi yakından takip eden üç yetkiliye dayandırdı. NYT'ye göre, yardım paketi şu anda Beyaz Saray ile koordineli olarak Kongre tarafından hazırlanıyor.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Pazar günü Tel Aviv'e yaptığı ziyaret sırasında ABD'li milletvekillerinin İsrail'e Demir Kubbe füze savunma sistemi için yedek mühimmat, hassas güdümlü bombalar, standart bombaları hassas mühimmatlara dönüştürecek JDAM kitleri ve 155 milimetrelik 155 mm'lik bombalar sağlamayı tartıştıklarını söyledi.

Gazze'deki çatışma ABD bütçesinin etkileyecek: İsrail, 10 milyar dolar acil yardım istedi

ABD, İSRAİL’E AÇIK DESTEK VERİYOR

ABD, İsrail ile Hamas arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim’de Tel Aviv’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e kademeli olarak uçak gemilerinin de bulunduğu görev gücü sevk etmişti.

İsrail, çatışmalardan önce de ABD’nin en fazla askeri ve finansal yardım sağladığı ülkeler arasında zirveyi zorluyordu. 2022 yılının verilerine göre İsrail, Rusya ile kanlı bir savaşa girişmiş olan Ukrayna’nın ardından en fazla yardım alan ikinci ülke olarak dikkat çekiyor. Kongre raporlarına göre, İsrail 12,4 milyar dolar doğrudan yardım aldı.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA 317 MİLYAR DOLAR YARDIM

ABD'nin ikinci dünya savaşından sonra İsrail'e 317 milyar dolar değerinde yardımda bulunduğu aktarılıyor. 1948 yılında kurulan İsrail, ABD'nin yardım aldığı en yakın rakibi ikiye katlamış olarak görünüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...