Gazze’de katliam hazırlığı: Kara harekatı genişletiliyor, İsrail tankları kuzeye konuşlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’de katliam hazırlığı: Kara harekatı genişletiliyor, İsrail tankları kuzeye konuşlandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kara harekatı için hazırlıklarını sürdüren İsrail ordusuna ait tanklar Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine yakın tarım arazilerine konuşlandı. 

Dünyanın gözü Gazze'de... İsrail’in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırıları, 23. gününde de şiddetlenerek devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar 8 binden fazla sivil hayatını kaybetti, binlercesi ağır yaralı... Bölgede tansiyon bir türlü düşmezken İsrail yönetimi kara harekatı konusunda kararlı görünüyor.

HAVADAN VE KARADAN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Gece boyunca Gazze’de 450’den fazla yeri hava saldırılarıyla vuran İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren de obüs ve tank atışlarıyla Gazze’nin kuzeyini bombalıyor. İsrail uçakları da Gazze’nin kuzeyine hava saldırılarını sürdürüyor.

Gazze’de katliam hazırlığı: Kara harekatı genişletiliyor, İsrail tankları kuzeye konuşlandı

TANKLAR GAZZENİN KUZEYİNE KONUŞLANDI

İsrail’in Sderot şehrinde bulunan İsrail ordusunun tankları Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırıldı. Sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiği belirtildi.

KARA OPERASYONU GENİŞLİYOR

İsrail ordusu, cuma günü yaptığı açıklamada kara birliklerinin Gazze çevresindeki “faaliyetlerini genişleteceğini” duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye havadan, karadan ve denizden saldırılarını şiddetlendirmişti.

Gazze’de katliam hazırlığı: Kara harekatı genişletiliyor, İsrail tankları kuzeye konuşlandı

GAZZE'DE SON DURUM 

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarının artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü,5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5 kişi hayatını kaybettiğini ve 20 bin 242 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil öldü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda30 Ekim 2023 07:29

nerede bir ateş yakılsa, bilinki hedef ,en-nihaye türkiyedir, hazır ol türkiyem

Sonraki Haber Yükleniyor...