Gazze'de insanlık dramı... Parçalanmış cenazeler toplu mezarlara gömülüyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden onlarca kişinin cenazeleri parçalandığı için kimlikleri tespit edilemedi. Kimliği tespit edilemeyen cenazeler toplu mezarlara defnediliyor.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesinin bahçesinde toplu mezara defnedilmek üzere bekleyen kimlikleri meçhul cenazelerin görüntülerini Telegram hesabından paylaştı. Görüntülerde konuşan yetkili, Şifa Hastanesinde ilk toplu defin işleminde 63 cenazenin yer aldığını, şimdi de ikinci toplu defin için hazırlık yaptıklarını söyledi.
Filistinli yetkili, "Sağlık Bakanlığı, Evkaf Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı eşliğinde savcılık gözetiminde toplu mezara defni gerçekleştirilecek. Kimlik tespitleri daha sonraki bir zamanda yapılacak.Şu an için elimizdeki sayı 35'ten fazla, sayı artabilir." diye konuştu.
BİR KEFENE DÖRT KİŞİNİN CENAZESİNİ KOYMAK ZORUNDA KALDILAR
Cenazelerin arasında biraz büyük bir ceset torbasını işaret eden yetkili, "Örneğin şu önümdeki torbada tam 4 kişinin cesedi bulunuyor. Bu gördüğünüz tek kişi değil, 4 kişinin parçalanmış vücutları var bu torbada. Bu torbada 30, 31, 32, 33 numaralı cesetlere ait vücut parçaları bulunuyor. Bu şekilde kayıtla defnediliyor." dedi.
Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf ise, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, ikinci toplu mezara 43 kimliği bilinmeyen cenazenin defnedildiğini söyledi.
'KAFALARI KOPUK, VÜCUTLARI PARÇALANMIŞ'...
Geçtiğimiz günlerde, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırının ardından Filistin Sağlık Bakanlığından sözcü Dr. Eşref el-Kudra, durumun vahametini ortaya koyan bir açıklama yaptı. Füze saldırısının ardından insanların çok feci şekilde yaralandığını ve öldüğünü belirttiği açıklamasında, "Bir kısmı (hastanelere) kafaları kopuk, parçalanmış vücutları ve iç organları dışarı çıkmış şekilde geldi." dedi.
Kudra, saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısının, sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aştığına dikkati çekerek, "Doktorlar yerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapıyordu." şeklinde konuştu.