Gazze'de insani ateşkesi veto eden ABD, dünya ile alay ediyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'de insani ateşkesi veto eden ABD, dünya ile alay ediyor!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD, BMGK'da Gazze'de acil insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı veto etti. ABD'nin BM Temsilcisi Robert Wood'un sözleri herkesi çileden çıkardı. Wood, toplantı boyunca ezberinin dışına çıkmadı. ABD'li diplomatların daha önce gazetecilere söylediği şeyleri tekrat etti.

ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) sunduğu Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı veto etti.

ABD veto kararıyla hamisi olduğu İsrail’in Gazze'deki katliamına destek verirken, vetonun Washington'u diplomatik olarak izole ettiği yorumları yapılıyor.

ABD'NİN BM TEMSİLCİSİ EZBERİN DIŞINA ÇIKAMADI

ABD'nin BM Temsilcisi Robert Wood da toplantısı boyunca ABD'li diplomatların daha önce gazetecilere söylediği şeyi söylemek dışında bir şey yapmadı. "ABD, Gazze Şeridi'nde acil ateşkes için önerilen kararı desteklemeyecektir" diyen  Wood, "ABD, İsraillilerin ve Filistinlilerin barış içinde ve güvenli bir şekilde yaşadığı kalıcı bir barıştan yanadır ancak acil ateşkes çağrılarını desteklemiyoruz" dedi. 

KATLİAMLARI BÖYLE SAVUNDU

Veto kararını ise "Bu sadece başka bir savaşın tohumlarını ekecektir çünkü Hamas kalıcı bir barış istemiyor." diyerek savundu.

OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Öte yandan 13 Güvenlik Konseyi üyesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından sunulan karar tasarısı lehinde oy kullanırken İngiltere çekimser kaldı. Oylama, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Çarşamba günü nadir başvurulan bir adım atarak 15 üyeli konseyi iki aydır süren savaştan kaynaklanan küresel tehdit konusunda resmen uyarmasının ardından geldi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...