Gazze'de içme suyu sıkıntısı

/ Kaynak: AA
Gazze'de içme suyu sıkıntısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Munzir Şeblak, bölgedeki su kaynaklarının yetersiz olduğunu bildirdi.

Şeblak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de sularda fazla miktarda nitrat ve klorür maddesinin bulunmasından dolayı su kalitesinin düşük olduğunu belirterek, "Bölgedeki su kaynakları yetersiz ve yüzde 95'i içmeye elverişsiz. Ayrıca içindeki fazla klorür ve nitrat, böbrek, kanser ve cilt hastalıklarının yanı sıra komplikasyonlara neden oluyor" diye konuştu. nbsp;Gazze'deki içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) standartlarına uymadığı ve içme suyu için belirlenen kabul edilebilir maksimum değerlere aykırı olduğuna dikkati çeken Şeblak, şunları kaydetti: nbsp;"Bu standarlara göre 1 litre suda klorür miktarının en fazla 250 miligram olması gerekir. Oysa Gazze'deki tüm kuyularda 1 litre suda yaklaşık 1000 miligram klorür bulunuyor. İsrail'in ekonomik ablukası ve uluslarası yardımların gecikmesi nedeniyle de alternatif bir kaynak mevcut değil."

Mısır'daki darbe yönetiminin tutumu ve İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'ye yakıt getirilememesi, bölgede elektrik ve su kesintisine neden oluyor. Gazze'de, Türk Kızılayı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) inşa ettiği Refah, Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin güneyinde 7 su kuyusu ile 3 su deposu bulunuyor.

İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle zor günler geçiren Gazzeliler, birçok ihtiyacın karşılandığı tüneller ve dünyaya açılan tek sınır kapısı Refah'ın Mısır'daki askeri darbenin ardından kapatılması nedeniyle, başta akaryakıt olmak üzere çok sayıda temel ihtiyacı karşılayamıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...