Gazze’de 2 doktor saldırıların hedefi oldu

Düzenleyen:
Gazze’de 2 doktor saldırıların hedefi oldu

DÜNYA Haberleri

6 gündür aralıksız saldırılarla Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail gözünü hastanelere dikti. Dün bölgedeki basın binasını bombalayan işgalci İsrail askerleri, bu sefer de yararlıların sığındığı hastaneleri bombaladı. Savaş suçu dosyası her geçen gün kabaran İsrail, Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf ile Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul'u katletti.

Tüm dünyanın tanıklığında Gazze'de etnik temizliğe girişen İsrail 10 Mayıs'tan bu yana 200'e yakın sivili vahşice katletti. 

Çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapmadan sivil yerleşim bölgelerini hedef alan İsrail dün bölgede yaşanan dramı dünyaya ulaştıran basın mensuplarını hedef alarak basın binasını bombalamıştı. Binada görev yapan uluslararası ajanslar saldırıyı teyit ederken, bu durumun kabul edilemez olduğu ifade edilmişti.

2 DOKTOR VE AİLESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Savaş etiğini yerle bir eden eli kanlı İsrail hükümeti, 2014 yılında olduğu gibi bu saldırılarda da sayıları bini geçkin yararlılarla dolup taşan hastaneleri hedef aldı.

Hava saldırısı sonucu yıkılan binanın enkazından Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf'un cansız bedeni çıkarıldı. Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul’un da bu saldırılarda hayatını kaybetti.

Gazze’de 2 doktor saldırıların hedefi oldu

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada 2 doktorun aile bireylerinin de saldırılar sonucu hayatlarını kaybettiği öğrenildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve doktorlar, bugün öğle saatlerinde Dr. Eymen Ebu Avf’un cenaze namazını kıldı.

Gazze’de 2 doktor saldırıların hedefi oldu

İsrail 2014 yılında da düzenlediği hava saldırılarında hastane ve sivil yerleşim bölgelerini hedef almış, binlerce Filistinli bu saldırılarda hayatını kaybetmişti.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...