Gazze'de 1 haftalık ateşkes sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'de 1 haftalık ateşkes sona erdi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden "insani ara" sona erdi. Mısır, ateşkesin devam edeceğini duyursa da Hamas ve İsrail'den henüz bu yönde bir açıklama gelmedi.

Soykırım ve katliamın yaşandığı Gazze'de, İsrail ile Hamas arasında süren 1 haftalık ateşkes sona erdi. Mısırlı yetkiler, İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkesin 8. günde de devam edeceğini duyurdu. Mısır'dan gelen açıklamaya rağmen İsrai̇l ve Hamas tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

PATLAMA SESLERİ

Ateşkesin bitmesinin ardından Gazze'nin kuzeyinden patlamalar ve silah sesleri geldiği iddia ediliyor.

ANLAŞMA 4 GÜNDÜ

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Hamas, taraflar arasındaki müzakerelerde 7 kadın ve çocuk esir ile İsrail ordusunun bombardımanında öldürülen 3 İsrailli esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında "insani ara"nın bir gün daha uzatılması şeklindeki teklifin İsrail tarafından reddedildiğini duyurmuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...