Gazze sorusu ABD’li senatörü çıldırttı! Muhabiri trenden attırmaya kalktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li bir senatör ile gazeteci arasında yaşanan 'Gazze' tartışması Batı'nın İsrail'in yaptığı katliamlar karşısındaki tutumunu bir kere daha gözler önüne koydu. Muhabirin "Neden Gazze için ateşkes çağrısı yapmıyorsunuz?" sorusuna sinirlenen senatör "Seni bu trenden attırırım" sözleriyle tehdit etti. Geçen hafta yaşanan bu tartışma, İsrail'in artan katliamları sonrası dünyada yeniden gündem oldu.

ABD Delaware Senatörü Demokrat Chris Coons ile Grayzone haber sitesinin muhabiri Aaron Mate arasında geçtiğimiz hafta gergin anlar yaşandı. 

"ÇOCUKLAR ÖLÜYOR" SÖZLERİ SENATÖRÜ ÇILDIRTTI

Muhabir, senatöre "Gazze'de ateşkes ilan edilsin istiyorum. 4,600 çocuk öldürüldü" dedi. Coons ise "Burası sessiz bir kompartıman" şeklinde karşılık verdi. Bu çıkış üzerine Aaron Mate "Ama çocuklar ölüyor efendim. Neden ateşkes çağrısı yapmıyorsunuz? Çocuklar bizim silahlarımızla öldrülüyor. 11 binden fazla sivil hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.  

"ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMAYACAĞIM"

Chris Coons "Beni ve çevremdeki herkesi rahatsız ediyorsun" diyerek, gazeteciyi susturmaya çalıştı. Mate ise "Çocuklar katlediliyor. Bana bunu açıklayın" sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Senatör, muhabirle başa çıkamayınca trenden attırmaya kalktı. Görevlilere seslenen ABD'li senatör "Bakar mısınız? Bana yardım lazım. Bu adam beni rahatsız ediyor. Ateşkes çağrısı yapmayacağım. İsrail hükümetini, Hamas'ı hedef almaya çağırdım. Eğer durmazsan seni bu trenden attırırım" dedi. Ardından muhabir uzaklaştırıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...