Gazze linci dünyanın her yanını sardı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gazze linci dünyanın her yanını sardı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sinemadan spora, modadan sanata kadar Yahudi sermayesi “Özgür Gazze” isteyenin ipini çekiyor! Gazze'ye sahip çıkan futbolcu Benzema 'terörist destekçisi' ilan edildi. Ünlü manken Hadid tehdit edildi. Londra'da İsrail'i protesto edenler üniversiteden atıldı!

HABER MERKEZİ İSTANBUL -Avrupa'da İsrail'i eleştirmek, Filistin'i desteklemek suç oldu. Batı'da Gazzeli sivillere sahip çıkanlar linç ediliyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye’deki 208 üniversite, üç dilde ortak bildiri yayımlayarak İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınadı. Açıklamada “Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.

Türkiye’de akademi camiası mazlumların yanında dururken dünyadaki üniversitelerde ise Filistinlilere karşı adeta “cadı avı” başlatıldı. Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesinde Filistin’e destek veren öğrencilerin fotoğrafları kamyonla afişe edilerek hedef gösterildi. Üniversitede iki bine yakın öğrenci, eylem yaparak hem bu olaya tepki gösterdi hem Filistin’e sahip çıktı. Harvard’da yüksek lisans eğitimi alan bir Arap öğrenci Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, Müslüman öğrencilere tacizin arttığını belirterek “Yolda tek başına yürüyemediğini ve her yerde İslamofobiyle karşılaştığını” söyledi. Kaliforniya körfez bölgesinde de liseliler derslere katılmayarak Filistin için eylem yaptı.

FİKİR YAZISI SONRASI LİNÇ KAMPANYASI

En sert tartışmalar New York’taki Columbia Üniversitesinde yaşanıyor. Üniversitede modern Arap siyaseti profesörü olan Joseph Massad hakkında, İsrail-Filistin çatışmasının siyasi ve jeopolitik sonuçlarını özetleyen bir fikir yazısı yazdıktan sonra öğrenciler tarafından linç kampanyası başlatıldı. Londra Üniversitesi SOAS’ta eğitim gören çok sayıda öğrencinin Filistin yanlısı bir protestoya katıldığı için okuldan uzaklaştırıldığı belirtildi.

İsrail’in Tiberya şehrinde de Arap bir öğretmen, Filistin haber sayfasını takip ettiği için okuldan kovuldu.

ABD'de bazı şirketlerin, İsrail'i eleştiren öğrencileri ileride işe almamak için fişlediği belirlendi.

Sadece akademide değil her alanda linç kampanyası sürüyor. Fransa’da "Chamas Taccos” isimli restoranın ışıklı tabelasındaki “C” harfi arıza sebebiyle söndü. Tabelada sadece 'hamas' ifadesi kaldı. Restoran, Hamas'ı desteklediği gerekçesiyle polis zoruyla kapatıldı.

ABD’li model Gigi Hadid, İsrail ile yaşanan çatışmada babasının vatanı Filistin’i mesajlarıyla destekliyor. Bu yüzden Gigi’nin, manken kardeşi Bella’nın ve ebeveynlerinin ölüm tehditleri aldığı belirtildi. İsrail, Filistin’e destek verenleri Gazze’ye göndermekle tehdit etti.

BENZEMA TERÖRİST İLAN EDİLDİ

Al-Ittihad’in 35 yaşındaki Fransız golcüsü Karim Benzema, Gazze için yaptığı paylaşımlar sebebiyle ülkesinde "terörist” ilan edildi. Benzema, Fransız İçişleri Bakanlığı’nın “terör örgütüyle bağlantısı var” suçlamasıyla karşı karşıya...

Fransalı efsanevi futbolcu Eric Cantona ile Liverpool’un Mısırlı yıldızı Salah da Filistin’i desteklediği için hedef alındı.

İsrail'in emniyet genel müdürü Kobi Shabtai, savaş karşıtlarını otobüslerle Gazze Şeridi’ne göndermekle tehdit etti. İsrailli yetkili, basın tarafından Hayfa şehrinde polis tarafından dağıtılan ve 6 kişinin gözaltına alındığı protestodan sonra duyurulan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İsrail vatandaşı olmak isteyenler baş üstüne. Gazze'yle özdeşleşmek isteyenleri ise oraya giden otobüslere bindireceğim."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...