Gazze katliamı Yahudi karşıtlığını artırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze katliamı Yahudi karşıtlığını artırıyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, İsrail'in gerçek yüzünü bütün dünyayın gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da "yeni bir dünya kurulabilir" dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - İnsan hakları eşitlik ve barış için mücadele eden BM’ye bağlı 18 kuruluş Gazze için acil ateşkes çağrısı yayınladı. İsrail’in açık destekçileri ABD, Fransa ve Almanya başta olmak üzere İsveç, Hollanda, Güney Afrika, Endonezya ile Güney Kore’nin de aralarında bulunduğu dünyanın birçok ülkesinde meydanlar İsrail’in yaptığı katliamı protesto eden milyonlarla dolmaya başladı. İsrail’e yönelik sosyal paylaşım sitelerindeki tepkiler her geçen gün artarak devam ederken, uzmanlar toplumsal hareketliliğin önemine dikkat çekti.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, toplumsal baskının oluşmaya başlamasını umut verici olarak değerlendirdi. Pirinççi “Bu toplumsal hareketlilik orta ve uzun vadede bir şeylerin önünü alabilir. İsrail’in bu işgal politikasını, sivil ve askeri hedef gözetmeksizin yaptığı saldırıları değiştirme eğilimine neden olabilir, ancak kısa vadede değil. İsrail’in uyguladığı politikalara tepkisellik aynı zamanda İsrail’in hiç istemediği bir sonucu ortaya çıkarıyor. O da dünya genelinde İsrail karşıtlığının artması. Dolayısıyla bir sonraki aşaması istenmeyecek ve arzu edilmeyecek bir şey olsa da İsrail açısından Yahudi karşıtlığının artması sonucunu ortaya çıkarabilir. İsrail bundan sonraki süreçte eskisi kadar rahat hareket edemez” dedi.

Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da dünya kamuoyunun vicdanın artık rahatsız olduğunu ifade etti. Bağcı şunları söyledi: Son dönemde toplumların değişik kesimlerinden gelen tepkiler çok önemli. İsrail’in içinde de herkes Netanyahu taraftarı değil, saldırılar öncesinde haftalarca sokaklarda protesto edildi. ABD’nin İsrail’e desteğini kestiği andan itibaren BM çerçevesinde yeni bir dünya düzeninden söz edebiliriz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...