Gabon Cumhurbaşkanı'ndan dünyaya yardım çağrısı: Bir şeyler yapın

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gabon'da 2012 yılında seçimle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, ilk günden itibaren tepkilerin odağı olmuştu. Son seçimin ardından ise muhalefet tarafından 'hile' iddiası gündeme gelmişti. Darbeci askerlerin yönetimi ele geçirdiğini ilan etmesinin ardından alıkonulan Ondimba bir video mesaj yayınladı. Mesajında tüm dünyadan ve dostlarından yardım isteyen Ondimba yaşananlara anlam veremediğini belirtti.

Gabon'da seçimin son saatlerinde yaşanan sokağa çıkma yasağını ve oy sayım esnasında uygulanan internet kısıtlaması tepkilere yol açmıştı. Muhalifler duruma tepki göstererek seçime hile karıştırıldığını öne sürmüştü. Olayın ardından yaşanan darbe girişmini halkın bir bölümü desteklemişti.

Darbeci askerlerin, Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı evinde alıkoyduklarını açıklamasının ardından Omdimba'dan yardım çağrısında bulunduğu bir mesaj geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gabon'da bir grup asker tarafından alıkonulan Cumhurbaşkanı Ali Bongo, evinden destekçilerine yardım mesajı gönderdi.

Askerler tarafından ev hapsinde tutulan Bongo, konutundan çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video mesaj ile arkadaşlarına ve dünyaya "bir şeyler yapın" çağrısında bulundu.

"BİR ŞEYLER YAPIN"

Bongo, "Bu insanlar beni alıkoydu. Oğlum bir yerde tutuluyor, eşim yanımda değil. Ben de konutumdayım ama neler olduğunu bilmiyorum. Dostlarımıza, dünyaya söylüyorum, bir şeyler yapın, ses çıkarın. Teşekkürler." ifadelerini kullandı.

KOLTUĞU BABASINDAN DEVRALMIŞTI

Orta Afrika ülkesi Gabon'da sabah erken saatlerde ulusal televizyon binasına giren bir grup asker, yönetimi ele geçirdiklerini duyurdu.

Kendilerine "Kurumların Geçişi ve Restorasyonu Komitesi (CTRI)" ismini veren askerler, 26 Ağustos'ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini ve ülke sınırlarının kapatıldığını açıkladı.

Mevcut Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, 26 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerini üçüncü kez kazanmıştı. 64 yaşındaki Ali Bongo, koltuğu, ülkeyi 41 yıldan uzun süre yöneten babası Omar Bongo'dan 2009'da devralmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...