G-20 Zirvesi'ne Türkiye damga vurdu! Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolüne dikkat çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
G-20 Zirvesi'ne Türkiye damga vurdu! Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolüne dikkat çekti

DÜNYA Haberleri

Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G20 zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürdürdüğü Zirve’de Türkiye’nin tahıl anlaşması ile ilgili sözleri pek çok gazetede manşet oldu. Dünya basınında G20 Zirvesi’nden Türkiye’nin açıklamaları geniş yer buldu. 

Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G-20 Zirvesi’ne pek çok ülkenin lideri katıldı. Kritik zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yoğun bir ilgi vardı. Hatta Erdoğan’ın basın açıklaması öncesinde gazeteciler salona alınmadan önce uzun kuyruk oluşturdu. Dünya basınında da G20 Zirvesi geniş yer buldu. 

POLITICO: DÜNYA PAZARINDA RAHATLAMA OLUŞTURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşması ile ilgili ifadelerinin yer aldığı haberde anlaşmanın yenilenmesinin öneminden bahsetti. Haberde, Türkiye ve Erdoğan'ın süreçteki rolüne vurgu yapıldı ve şu ifadeler yer aldı; 

'Yazdan bu yana, Türkiye ve BM'nin arabuluculuk yaptığı anlaşma, Ukrayna'nın buğday, mısır ve ayçiçek yağı gibi yaklaşık 11 milyon ton gıda maddesini silolarından kurtarmasına yardımcı oldu ve küresel gıda fiyatlarının düşmesine katkıda bulunarak, daha fakir ülkelerin yaşam mücadelesi vermesine yardımcı oldu.' ifadesi yer aldı. 

WALL STREET JOURNAL: ANLAŞMAYI YENİLEMEK İÇİN MÜZAKERELER SÜRÜYOR

Wall Street Journal’da tahıl müzakerelerinin devam etmesinde Türkiye’nin rolüne dikkat çekildi ve  Haberde 'Moskova, Kiev, Ankara ve Birleşmiş Milletler anlaşmayı yenilemek için müzakere ediyor' denildi.

İNGİLİZ GAZETE TAHIL KRİZİNDEKİ ROLÜNE VURGU YAPTI

İngiliz Guardian gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahıl krizindeki rolüne dikkat çekerek 'Erdoğan, Rusya-Ukrayna tahıl anlaşmasının devam edeceğinden emin' başlığıyla yer alan haberde, 

'Türkiye cumhurbaşkanı, Karadeniz üzerinden ihracata izin vererek dünyanın en fakir ülkelerini rahatlatacak anlaşmaya ilişkin umutlarını artırıyor'

AL JAZEERA SAVAŞTA TÜRKİYE’NİN DİPLOMASİ ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Al Jazeera'dan ise 'Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı uzadıkça Türkiye'nin rolü artıyor' başlıklı haberde '24 Şubat'tan bu yana Ankara, savaşın her iki tarafıyla ilişkilerini dikkatli bir şekilde dengeledi' yorumu yapıldı. 

Erdoğan'ın diplomasi rolüne dikkat çeken haberde Putin ile temasını sürdüren Türkiye’nin yaptırımlara katılmasa da savaşta Boğazların Rus gemilerine geçişi konusunda taviz vermediğini hatırlatarak. 
'Karadeniz girişinin koruyucusu olarak Türkiye, savaşın başlamasından birkaç gün sonra boğazlarını askeri gemilere kapattı ve Moskova'nın filosunu takviye etmesine engel oldu.' yorumunda bulundu. 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...