Füze Ukrayna'ya ait çıktı, Polonya yine Rusya'yı suçladı: Yurttaşlarımızın ölümü onların suçu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Füze Ukrayna'ya ait çıktı, Polonya yine Rusya'yı suçladı: Yurttaşlarımızın ölümü onların suçu

DÜNYA Haberleri

Salı günü Polonya’ya düşen ve 2 kişinin ölümüne yol açan füzeyla ilgili olarak bulgular Ukrayna'yı işaret etmişti. Gelişmelerin ardından Polonya Başbakanı Morawiecki, "Yurttaşlarımızın ölümü, yalnızca Ukrayna'ya saldırmakla kalmayan aynı zamanda bu ülkeyi büyük füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla terörize eden Rusya'nın suçudur." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya’nın Ukrayna sınırına altı kilometre mesafedeki Przewodow köyünde bir tahıl işleme fabrikasına düşen füzenin “muhtemelen” Ukrayna’nın hava savunma füzesi olduğunu söylemişti. ABD Başkanı Joe Biden da Zelenskiy’nin “Füze, Ukrayna kaynaklı değil” açıklamasına şüpheyle yaklaşmış ve “Bulgular bu yönde değil” demişti. Rusya'nın da Ukrayna S-300'lerini işaret etmesinin ardından, Zelenskiy iddiaları bir kez daha reddetti. Gelişmeler sonrası Polonya Başbakanı Morawiecki, savaşa sebebiyet veren Rusya'nın ölümlerden dolaylı orlak sorumlu olduğunu söyledi.

"SİLAHIMIZ SAKİN KALMAK"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Polonya devletinin kurbanların ailelerine sahip çıkacağını söyledi. Roket ve balistik uzmanlarının füzeye ilişkin analizlerini sürdürdüğüne değinen Morawiecki, müttefiklere destekleri için teşekkür etti.

Morawiecki, krizi doğru şekilde yönettiklerini ifade ederek, bunun kanıtlarından birinin de finansal piyasalardaki durum ve Polonya para biriminin gücü olduğunu söyledi.

Ülkeye düşen füze nedeniyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Morawiecki, şöyle devam etti:

"Yurttaşlarımızın ölümü, yalnızca Ukrayna'ya saldırmakla kalmayan, aynı zamanda bu ülkeyi büyük füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla terörize eden Rusya'nın suçudur. Silahımız korkuya kapılmak değil, sakin kalmaktır. Savunma kuvvetlerimizi modernize ediyoruz. Yengeç üretimini artırıyoruz. ABD'den modern silahlar satın alıyoruz. Polonya sindirilemez."

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...