Fukuşima tehditi sektörü bitirebilir: Güney Kore de bütçe ayıracak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fukuşima tehditi sektörü bitirebilir: Güney Kore de bütçe ayıracak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fukuşima’dan Pasifik Okyanusu’na boşaltılan radyoaktif atık suyun ekosisteme etkilerinin belirsiz olması endişe uyandırıyor. Güney Kore hükümeti aldığı kararla halkın deniz ürünleri tüketimini teşvik etmek için ek bütçe ayıracağını açıkladı.

Japonya’da bulunan Fukuşima nükleer santralinden Pasifik Okyanusu’na boşaltılacak radyoaktif atık su hakkındaki tartışmalar sonuçsuz kalmıştı. Ülkeler deniz mahsullerine olan ilginin düşeceği korkusuyla önlem almaya başladı.

EK BÜTÇE AYRILACAK

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Güney Kore hükümeti, Japonya'nın Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suyun tahliyesini başlatmasının ardından ülkedeki deniz ürünleri tüketimini teşvik etmek için 60 milyon dolar ek bütçe ayırdı.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı, Fukuşima'dan salınan suya ilişkin eleştiriler sonrasında halkın deniz mahsulleri tüketiminin azalmaması için mevcut yıllık bütçeyi arttıracaklarını açıkladı.

TEŞVİK EDİCİ KUPONLAR DAĞITILACAK

Okyanus ve Balıkçılık Bakan Yardımcısı Park Sung-hoon, kabinenin 60 milyon dolar ek bütçeye onay verdiğini ve ek bütçenin halkı deniz mahsulleri tüketimine teşvik edecek kupon dağıtımı ile promosyon etkinliklerinde kullanılacağını belirtti.

Park, halihazırdaki 48 milyon doların üzerine yapılan 60 milyon dolar ek bütçenin hükümetin balıkçılık sektörünü desteklemek için en büyük hazine harcaması olduğunu kaydetti.

BALIKÇILIK SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Japonya'da 2011'deki depremin ardından meydana gelen tsunamide zarar gören Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suyun okyanusa boşaltılmasına 24 Ağustos'ta başlandığı bildirilmişti.

Söz konusu kararın ardından çevre ülkelerde deniz mahsullerinin güvenliği konusundaki endişelerin gündeme gelmesiyle, Güney Kore ve Japonya, balıkçılık sektörlerinin itibarını korumayı ve halkın deniz mahsulleri tüketimini teşvik eden önlemler alırken Çin, Japonya menşeli tüm deniz ürünlerinin ithalatını durdurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...