Freddy Kasırgası tarihin en uzun süren kasırgası olabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Freddy Kasırgası tarihin en uzun süren kasırgası olabilir

DÜNYA Haberleri

Afrika'nın doğusunda Madagaskar'ı vuran Freddy Kasırgası, 4 kişinin daha hayatına yol açtı. Toplam 21 kişinin ölmesine sebep olan kasırgadan yaklaşık 400 bin kişi etkilendi. Freddy, 31 gün süren John Kasırgası'nın rekorunu da geçti.

Şubat ayında Afrika'nın güneydoğu kıyılarını vuran Freddy Kasırgası, yeniden etkili oldu. Kasırga, Madagaskar’da ikinci defa hayatı olumsuz etkiledi, 4 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle kasırga sebebiyle ölenlerin sayısı 21'e çıktı. 

Freddy Kasırgası tarihin en uzun süren kasırgası olabilir

Kasırgadan Madagaskar'da yaklaşık 226 bin, Mozambik'te de 163 bin kişi olumsuz etkilendi. Mozambik'te yetkililer, ilk önce sahil bölgelerini etkisi altına alacağı, daha sonra ülkenin iç bölgelerine doğru ilerleyeceği tahmin edilen kasırga nedeniyle ikinci kez alarm konumuna geçerek yeni tedbirler aldıklarını duyurdu.

Freddy Kasırgası tarihin en uzun süren kasırgası olabilir

John Kasırgası’nın uzaydan çekilmiş fotoğrafı

32 GÜNDÜR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Dünya Meteoroloji Örgütünden (WMO) yapılan açıklamada ise ilk defa geçen ay oluşarak 21 Şubat'ta Madagaskar'ı ve 3 gün sonrasında Mozambik'i vuran kasırganın halen etkisini sürdürdüğü belirtildi. 32 gündür Hint Okyanusu üzerinde olan Freddy'nin 1994'te Orta Pasifik'te 31 gün süren John Kasırgası'nın ardından en uzun süren kasırga olabileceği vurgulandı. Freddy’nin, John Kasırgası’nın rekorunu kırıp kırmadığına dair değerlendirmenin birkaç ay sürmesi bekleniyor.

8 BİN KİLOMETRE YOL KATETTİ

Biriktirdiği güç ve Hint Okyanusu boyunca kat ettiği 8 bin kilometrelik yol ile şimdiden rekor kırmış durumda olan Freddy, geçtiğimiz şubat ayı başlarında Avustralya kıyılarında ortaya çıkmış, Mauritius ve La Reunion'u etkisi altına almasının ardından Madagaskar ve ardından Mozambik'i vurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...