Fransızlar da nihayet uyandı: Dengeyi Türkiye sağlayabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransızlar da nihayet uyandı: Dengeyi Türkiye sağlayabilir

DÜNYA Haberleri

Afrika ve Avrupa’da giderek etkinliğini kaybeden Fransa'dan proaktif dış politikasıyla dünyanın gündeminden düşmeyen Türkiye hakkında dikkat çeken bir çıkış geldi. Fransız Ankara Büyükelçisi Magro, “Devam eden bir savaş var. Ortadoğu'da durum çok zor. Bu dengeyi Türkiye sağlayabilir.' ifadelerini kullandı.

Libya, Suriye, Karabağ'daki çatışmalarda oynadığı roller ve Rusya-Ukrayna savaşındaki arabulucuk, tahıl koridoru anlaşması, esir takası gibi girişimleri ile tüm dünyaya bölgesel güç olduğunu kabullendiren Türkiye, Avrupa ülkelerini de aynı çizgiye getiriyor.

Bu kapsamda Fransa'dan dikkat çeken çıkış geldi. Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Magro, "Devam eden bir savaş var. Ortadoğu'da durum çok zor. Bu dengeyi Türkiye sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'NIN PARÇASI"

Görev süresi dolan Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Türkiye'den ayrılmadan önce önemli açıklamalarda bulundu. Magro, "Türkiye Avrupa'nın bir parçası" dedi.

CNN TÜRK'te yer alan habere göre; Magro, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vize almak konusunda yaşadığı sorunları değindi. Margo, "Türkiye'ye karşı özel bir politikamız yok" ifadelerini kullandı.

Margo sözlerine şöyle devam etti:

Burada Avrupa Birliği'nin kuralları var. Kovid zamanında vize yoktu, sonra birden bire çok büyük bir istekle karşı karşıya kaldık. Zaman konusunda şimdi bazı ertelemeler yaşıyoruz. Ekibimize yeni kişileri ekledik. Bizim ekiplerimiz yetersiz olduğundan büyük talep karşısında zorluk çektik.

"DENGEYİ TÜRKİYE SAĞLAYABİLİR"

"Türkiye Avrupa'nın bir parçası" diyen Büyükelçi, Türkiye'nin bölgede üstlendiği role dikkat çekerek, "Devam eden bir savaş var. Ortadoğu'da durum çok zor. Bu dengeyi Türkiye sağlayabilir. Herkes Türkiye'nin bu sorumluluğu üstlenmesini ister" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...