Fransız turistin ay-yıldız sevgisi

Fransız turistin ay-yıldız sevgisi

DÜNYA Haberleri

Lefkoşa'nın merkezinde Türk bayrağı için Rumların saldırısına uğrayan ve gözaltına alınan Fransız'a karakolda "Bunu neden yaptın?" diye sordular. Cevabı net oldu: Çünkü Türk bayrağını seviyorum...

Kıbrıs Rum kesiminde, banka şubelerinin de bulunduğu Lefkoşa'nın Hürriyet meydanında açtığı Türk bayrağı sonrası saldırıya uğrayan Fransız turist, yaptığı hareketin arkasında durdu. Kent merkezindeki meydanda, uzun süre sonra yeniden açılan bankaların önünde bekleyen Rumların saldırdığı Fransız turisti, Rum polisi kurtardı. Öfkeli kalabalığın elinden alınan turist, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Fransız turist, kendisine "Niçin böyle bir şey yaptın?" diye soran polislere, "Türk bayrağını seviyorum" diye cevap verdi. Rumların, eylemcinin elinden aldığı Türk bayrağını yakma girişimine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, tepki gösterdi. Bakan Bağış, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bayrak yakanlara çok net bir tepki vermesini beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu: nbsp;"O bayrağa kurban olsunlar. Bugün yedikleri ekmekte, içtikleri suda o bayrağın bir sembolü vardır çünkü hem yanı başlarındaki KKTC'den elektrik, su almaktadırlar. Ben bunu özellikle Annan Planı referandumu sırasında barış ve uzlaşı formüllerine sıcak yaklaşan ve 'evet' oyu verilmesi için kampanya yapan Anastiadis'in seçilmesi sonrası onun elini kitlemek isteyen bir takım derin mihrakların çabası olarak değerlendiriyorum. Sadece belli ülkelerde değil bir çok ülkede derin bir takım mihraklar var ve onlar da olası bir barışı engellemek için bu tür basit oyunlara başvurabiliyorlar. Bunların başarısız olacağına inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...