Fransız milletvekillerinden Macron’a: “Kendisini Napolyon sanıyor”

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Fransız milletvekillerinden Macron’a: “Kendisini Napolyon sanıyor”

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Fransa'da artan vakaların ardından Macron vatadaşlara evde kalmaları çağrısı yaparken muhalifler milletvekilleri de Macron'un "kral gibi davrandığını" söyleyerek eleştiride bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün televizyondan millete hitaben yaptığı konuşmada salgının hızlandığını, kontrolü kaybetmek üzere olduklarını söyledi ve insanlardan evde kalmalarını, çocuklarını da okula göndermemelerini istedi. Bugün mecliste yapılan oturumda muhalif milletvekilleri Macron’u topa tuttu. Macron’un getirdiği yeni tedbirlerle ilgili paketin oylamasını boykot edeceklerini ifade eden solcu Boyun Eğmeyen Fransa partisi milletvekili Jean-Luc Mélenchon, Macron’un açıklamalarının “1 Nisan şakası” gibi olduğunu, Fransa Cumhurbaşkanı’nın “kral gibi davrandığını” ve kendisini “ülkedeki en iyi virolog” gibi gördüğünü söyledi. Cumhuriyetçi Parti’den Damien Abad da salgınla mücadelede çok yavaş davranmakla suçladığı Macron’u, aşağılayıcı bir mağlubiyetle sonuçlanan Rusya’ya saldırı öncesinde Napolyon’un küstahlığı içinde olmakla itham etti. Aşırı sağcı Milli Birlik Partisi lideri Marine Le Pen de Macron’un sağlık sistemi ve ekonomiyi kaosa soktuğunu savundu. Fransız basını da bugün Macron’u eleştiren manşetlerle çıktı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...