Fransız medyasından skandal manşet: Fincancı referansıyla Erdoğan ve TSK'yı hedef aldılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransız medyasından skandal manşet: Fincancı referansıyla Erdoğan ve TSK'yı hedef aldılar

DÜNYA Haberleri

Tutuklanan TTB Başkanı Fincancı'nın kimyasal silah iftirasını Fransız medyası sahiplendi. L'Humanite gazetesi manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TSK'yı hedef alarak 'Erdoğan'ın kirli savaşında kimyasal şüpheler' başlığını kullandı. Küstah ifadelerin yer aldığı haberde PKK'lı teröristler 'savaşçı' olarak servis edildi.

Güney sınırında terör örgütü PKK'ya karşı amansız bir mücadele yürüten TSK, kirli algı operasyonları zayıflatılmak isteniyor. Eylem gücü kalmayan, sahada Mehmetçik'in karşısına çıkamaz hale gelen örgüt her zaman olduğu gibi kimyasal yalanına başvurdu. Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk askerinin kimyasal silah kullandığını iddia etti. Gündeme oturan iddia sonrası gözaltına alınan Fincancı, tutuklandı. Öte yandan aradan zaman geçmesine rağmen Fransa medyası Fincancı'nın iddiasını referans alarak TSK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Manşetten verilen haberde küstah ifadeler yer aldı. 

FİNCANCI REFERANSLI SKANDAL MANŞET

Fransız gazetelerinden L'Humanite, Türkiye'nin PKK terör örgütüne karşı kimyasal silah kullandığı yönündeki iftiraları manşetine taşıdı. Kaynak olarak gösterdiği isim ise “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı oldu.

PKK'LI TERÖRİSTLERE SAVAŞCI DEDİLER

Haberde PKK'lı teröristler savaşçı ve mağdur olarak lanse edildi. Haberde kendisinden övgüyle bahsedilen Fincancı'nın da 'haksız yere' tutuklanarak 7 buçuk yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Terör örgütü PKK tarafından yayınlanan videodan bir kareyi manşet yapan gazete görüntüleri uzmanlara yorumlatarak soruşturma açılması çağrısı yaptı.

FİNCANCI'NIN KİMYASAL SİLAH İFTİRASI

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz ay Zap'ı kontrol altına alıp sınıra kilit vurmak isteyen Mehmetçik'in bölgedeki son operasyonunda kimyasal silah kullandığını öne sürmüştü. İnfial oluşturan iddia sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı hareket geçerek Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı. Terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

Fransız medyasından skandal manşet: Fincancı referansıyla Erdoğan ve TSK'yı hedef aldılar
Şebnem Korur Fincancı adliyeye sevk edilirken...

EVİNDE KALEŞNİKOF MERMİSİ, TABANCA, ÖRGÜTE AİT EL KİTABI

Tepkilerin odağındaki Fincancı'nın polis ekiplerince yapılan aramada,örgüte ait bir el kitabı, bir adet tabanca ve çok sayıda kaleşnikof mermisi ele geçirilmişti. 

Fransız medyasından skandal manşet: Fincancı referansıyla Erdoğan ve TSK'yı hedef aldılar
Fincancı'nın evindeki aramada çıkan mermiler ve örgütsel el kitabı...

DEVLETİN ÜST KADEMESİ İDDİAYI REDDETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin "bugüne kadar kimyasal silah kullanımına başvurmadığını" yinelemişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu konudaki her türlü iftirayı reddederek, “Kimyasal silah yalanı, terörü meşrulaştırmaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burhanettin Boyalı 5 Aralık 2022 17:20

Geçen asrın ortasında Afrika'da yaptığınız mezalimin kanları daha henüz kurumadı, ahlâk fukarası alçak zalimler. Türk bayrağı Afrika'da görülmeye başlayınca kurtlarınız canlandı ama, boşuna debelenmeyin, biz oradaydık ve yine oraya dönüyoruz. Bizdeki kanı bozukları referans almak da ayrıca bir rezillik ve çaresizliğinizin ilâmıdır.

Sonraki Haber Yükleniyor...