Fransız bakanın enflasyon teklifi muhalefeti çıldırttı: Ekmek yoksa pasta yiyin!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fransız bakanın enflasyon teklifi muhalefeti çıldırttı: Ekmek yoksa pasta yiyin!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Fransa’da Ticaret ve KOBİ Bakanı Olivia Gregoire'nun, enflasyonla mücadele etmek için yaptığı teklife muhalefetten tepki yağdı.

2 yıldır küresel piyasaların en önemli sorunu olarak gıda enflasyonu karşımıza çıkmakta. Merkez Bankaları uyguladıkları para politikalarıyla bu süreçle mücadele etmeye çalışsa da kriz her geçen gün büyüyor. Son 1 yıllık süreçte Euro Bölgesi’nde gıda enflasyonu yüzde 11.9’dan 13.8’e çıkarken, Fransa’da bu veri yüzde 6.4’ten yüzde 15’e yükseldi. 

PİŞİRMEYİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR

Fransa’da Ticaret ve KOBİ Bakanı Olivia Gregoire'nun yüksek enflasyonla mücadele etmek için önerdiği teklif büyük tepki topladı.

Gregoire, enflasyonu düşürmek için okullara yemek pişirme dersi koymayı teklif etti. Fransız bakan, yaptığı açıklamada hazır ve donmuş gıdaların mutfak enflasyonunu arttırdığını, taze sebzede ise fiyatların düşük olduğunu vurguladı. "Hazır gıdaları, daha pahalı olanları satın almaktan kaçınmak için çiğ ürünleri nasıl pişireceğimizi öğrenmemiz gerekiyor" diye konuşan Gregoire, muhalefet partilerinden büyük tepki çekti.

https://twitter.com/JLMelenchon/status/1702991043426169224

Muhalefetteki sosyalist ‘Boyun eğmeyen Fransa’ Partisi lideri Jean-Luc Melenchon, sosyal medya hesabından, “İçme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya kalınca şarap tadım dersleri alın" ve "ekmek yoksa pasta yiyin" paylaşımında bulunurak bakanın açıklamalarını tiye aldı.

https://twitter.com/JLMelenchon/status/1702984062728593893

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...