Fransız bakan, 'Çingeneler atıslın'

Fransız bakan, 'Çingeneler atıslın'

DÜNYA Haberleri

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Fransa'daki Roman nüfusun çoğunluğunun ülkeden atılması için yaptığı çağrıdan geri adım atmayacağını söylüyor.

Valls, Salı günü yaptığı açıklamada Çingenelerin hayat tarzlarının farklılığından dolayı Fransız toplumuna hiçbir zaman entegre olamayacaklarını ve sınırdışı edilmeleri gerektiğini söyledi. Uluslararası Af Örgütü yakın zaman önce yayımladığı bir raporda Romanların Fransız topraklarından zorla sınırdışı edilmesini sert biçimde eleştirerek bu uygulamanın yasaklanmasını istemişti. f Örgütü bu yılın ilk yarısında Fransa'da derme çatma kamplarda yaşayan 10 bini aşkın Çingenenin ülkeden atıldığını söylüyor. İçişleri Bakanı Valls, ''Roman halk nereden geldiyse oraya geri dönmeli ve önce o toplumla entegrasyon sağlamalı.'' diyor. Sosyalist hükümetin İçişleri Bakanı, ''Romanlar, Bulgaristan ve Romanya'ya geri dönmeli. Avrupa Birliği, bu iki ülke ile işbirliği içinde çalışarak Çingene nüfusun öncelikle doğup büyüdükleri ülkelerin toplumlarına entegre olmalarını sağlamalı.'' diye konustu.
Manuel Valls, sadece ''az sayıda Çingene ailenin'' Fransa'ya yerleşmesine müsade edilebileceğini söylüyor. Valls'ın sözleri, Paris'in hemen dışında kurulu bir kampa düzenlenen polis baskınında metal kablo hırsızlığıyla suçlanan altı kişinin tutuklanmasını izliyor. ' SOS Irkçılık adlı insan hakları örgütü, İçişleri Bakanı Valls'ın ''bir kırmızı çizgiyi aştığını'' ve ''Fransa'da yaşayan bir toplumu tümüyle karaladığını'' açıkladı. Hükümetin Sınai Yenilenmeden Sorumlu Bakanı Arnaud Montebourg, ''Geçmişte İtalyan, İspanyol, Portekizli ve Arap göçmenler için de aynı sözler sarfedilmişti.'' diyerek İçişleri Bakanı'nın entegrasyon argümanının bir temeli olmadığını belirtti. (BBC Türkçe)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...