Fransa'dan Suriye'ye savaşa giden sanığa hapis

/ Kaynak: AA
Fransa'dan Suriye'ye savaşa giden sanığa hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız mahkemesi, ilk kez bir sanığı yurt dışına savaşmaya gitmek suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum etti

Fransa'da bir mahkeme, yurt dışına savaşmaya gittiği gerekçesiyle ilk kez bir sanığı 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Paris mahkemesi, Flavien Moreau isimli sanığı Suriye'ye savaşmaya gittiği gerekçesiyle cezalandırdı. Duruşmalar sırasında savcı, bu suç için istenebilecek en fazla ceza olan 7 yıllık mahkumiyet talebinde bulunmuştu.
Güney Kore asıllı olan ve Fransız bir aile tarafından evlatlık edinilen 28 yaşındaki sanığın daha önce Katolik olduğu ve değişik suçlardan 13 kez yargılanıp genç yaşta cezaevi ile tanıştığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra Müslümanlığı seçen Moreau, Mısır'da Arapça eğitimi almıştı. Moreau, Paris'teki duruşmalarda Suriye'ye gittiğini kabul etmiş ancak silahlı çatışmalara girdiği suçlamasını reddetmişti.
Fransa'da geçen yıl kabul edilen yasa, Fransız vatandaşlarının yurt dışına savaşmaya gitmesini suç sayıyor. İki hafta önce parlamentoda kabul edilen yasa da yurt dışına savaşmaya gitmesinden şüphe edilen gençlerin geçici olarak ülke dışına çıkmasına yasak getiriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...