Fransa’dan ses getiren karar çıktı: Wagner “terörist grup” olarak kabul edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa’dan ses getiren karar çıktı: Wagner “terörist grup” olarak kabul edildi

DÜNYA Haberleri

Fransa meclisi dünya çapında çok büyük ses getiren bir karar aldı. Rus paralı asker grubu Wagner “terörist örgüt” olarak kabul edildi. Fransız siyasetçiler diğer Avrupa ülkelerine de benzer bir çağrıda bulundu. Alınan karara Rusya’nın nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu oldu.

Fransız parlamentosu, Rus paralı asker grubu Wagner'i resmi olarak "terörist grup" ilan eden bir kararı onayladı.

Herhangi bir yasal zorunluluğu olmayan karar, parlamentodaki siyasilerin oybirliğiyle desteklendi.

İktidar partisinin Milletvekili Benjamin Haddad, kararın Avurpa Birliği'nin (AB) Wagner’i resmi terör örgütleri listesine eklemesine yol açacağını umduğunu söyledi.

ZELENSKİ'DEN FRANSA'NIN KARARINA ÖVGÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bir video mesajıyla Fransız parlamentosuna övgüde bulundu ve diğer ülkeleri Fransa'yı örnek almaya çağırdı.

Ukrayna lideri, “Bu, tüm dünya tarafından benimsenmesi gereken bir şey; terörizmin her tezahürü yok edilmeli ve her terörist mahkum edilmelidir” dedi.

Katar merkezli yayın yapan Al Jazeera’nın aktardığı bilgiye göre, Birleşik Krallık da grubu “terör örgütü” olarak tanımlamaya hazırlanıyor.

Fransa’dan ses getiren karar çıktı: Wagner “terörist grup” olarak kabul edildi

AVRUPA ÜLKELERİ WAGNER'E YAPTIRIM UYGULUYOR

Rusya hükümetiyle yerleşik bağlantıları olan özel bir askeri örgüt olan Wagner Grubu, ülkenin doğu Ukrayna'daki, özellikle Bahmut kentindeki operasyonlarında önemli bir rol oynuyor.

Wagner ve lideri Yevgeny Prigozhin, Afrika'daki insan hakları ihlalleri ve Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarına katılmaları da dahil olmak üzere AB tarafından defalarca yaptırıma maruz kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...