Fransa’daki şiddet olayları bir ülkeye daha sıçradı… Polise molotof kokteyli yağdırdılar!

- Güncelleme:
Fransa’daki şiddet olayları bir ülkeye daha sıçradı… Polise molotof kokteyli yağdırdılar!

DÜNYA Haberleri

Fransa’da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından patlak veren şiddet olayları bir ülkeye daha sıçradı. İsviçre’de polis şiddetini protesto etmek için 100’e yakın kişi topladı. Protestocular çevredeki mağazalara zarar verdi, polise molotof kokteyli fırlattı.

Fransa’da polisin açtığı ateş sonucu 27 Haziran'da hayatını kaybeden Nahel M.’nin ardından patlak veren şiddet olayları İsviçre’ye sıçradı. Dün sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonrası Lozan kentinde yaklaşık 100 kişi toplanarak, polis şiddetini protesto etti.

KALDIRIM TAŞI VE MOLOTOF KOKTEYLİ FIRLATTILAR

Polis tarafından yapılan açıklamada, gruptan bazı kişilerin polislere kaldırım taşları ve molotof kokteyli attığı ve çok sayıda mağazaya zarar verdiği aktarılarak, altısı Portekiz, Bosna Hersek, Sırbistan, Gürcistan, İsviçre ve Somali uyruklu olan yaşları 15 ile 17 arasında değişen 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Fransa’daki şiddet olayları bir ülkeye daha sıçradı… Polise molotof kokteyli yağdırdılar!

Bir polis sözcüsü, "Gördüklerimizden açıkça anlaşıldığı üzere bu gençler gece boyunca Fransa'daki durumdan ilham almışlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Polis, 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan ve sürücüsü "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...