Fransa'daki grev hava trafiğini felç etti

/ Kaynak: CHA
Fransa'daki grev hava trafiğini felç etti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Fransa'da hava trafik kontrolörlerinin greve gitmesi Avrupa hava sahasını felç etti. Grev, uçuşlarda iptaller ve gecikmelere neden oldu.

Avrupa genelinde bugün hava trafik kontrolörlerinin greve gitmesi bekleniyordu. Diğer ülkelerdekiler iş bırakma eyleminden vazgeçerken, Fransa'dakilerin bazıları bu karara uymadı. Fransa'da bu alanda çalışanların dörtte birini temsil eden iki sendika grev çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği genelinde 'ortak hava sahası' çalışmasına karşı çıkan kontrolörler bazı kentlerde iş bıraktı.Başkent Paris, başta olmak üzere Lyon, Marsilya gibi kentlerde bu nedenle uçuşların bir kısmı iptal edildi, bazı uçuşlar ise gecikmeli yapılabildi. Fransa'ya ülke dışından yapılan uçuşların bir kısmı da grevden etkilendi.

Ucuz havayolu Ryanair, Fransa'ya yaptığı uçuşların yüzde 80?ini iptal etti. Air France-KLM, Alman Lufthansa, easyJet ve British Airways gibi havayollarında da iptaller ve gecikmeler yaşandı. Avrupa Birliği uzun süredir 'Single Sky' adı altında Avrupa hava sahasının birleştirilmesini istiyor.

Uçuş rotalarında ortalama 45 kilometre kısalma sağlayacağını belirten Brüksel, böylelikle daha az yakıt tüketileceğini ve yılda 5 milyor Euro tasarruf sağlanacağını savunuyor. Avrupalı hava trafik kontrolörleri ise, söz konusu uygulamanın personel tenkisatına yol açacağını düşünüyor.

Brüksel, kontrolörler ile bir kez daha masaya oturmaya kabul etmiş ve bu nedenle Fransa haricindeki havalimanlarında grev ertelenmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...