Fransa'da tır şöförleri eylemde

Fransa'da tır şöförleri eylemde

DÜNYA Haberleri

Fransa'da ağır vasıta şoförlerinin kamyonlarıyla ülkenin önemli kentlerinin çevre yollarında yaptığı yol kapatma eylemi trafiği felce uğrattı.

Hükümetin ağır vasıtalara getirmek istediği çevre vergisini protesto eden ve 47 farklı bölgeden gelen kamyoncular, 26 farklı noktada yol kapatma eylemi düzenledi. Ağıta vasıta şoförler sendikası, 4.500, polis ise 2.200 kamyonun eylemlere katıldığını açıkladı. Sosyalist hükümet, dün daha önce kararlaştırılan verginin 2015'e kadar yürürlüğe girmeyeceğini açıklamıştı. Ağır vasıta kamyon şoförleri, verginin ertelenmesini değil tamamen kaldırılmasını istiyor. Bütçe açıklarını düşürmek ve avro kriterine uygun bir hale getirmek için yoğun çaba gösteren sosyalist hükümet, ekonomik büyümeyi sağlama konusunda başarısız kalınca çareyi dolaylı ve dolaysız vergileri artırma yoluna gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...