Fransa'da tahtakurusu istilası nedeniyle yedi okul kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'da tahtakurusu istilası nedeniyle yedi okul kapatıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tahtakurusu istilası Yunanistan'ın ardından Fransa'yı etkisi altına aldı. Eğitim bakanı, yedi okulu kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Fransız hükümeti, Fransa'nın Rugby Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptığı ve Paris 2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bir dönemde, sayıları hızla artan tahtakurusu vakalarını incelemek için bu hafta bir dizi toplantı düzenledi. Cuma günü erken saatlerde, eğitim bakanlığı Agence France-Presse'ye yaptığı açıklamada, toplam 1.500 öğrencisi olan beş okulun kapatıldığını söyledi.

Bu haftanın başlarında yetkililer, biri Marsilya'da ve diğeri Fransa'nın güneydoğusundaki Lyon dışındaki Villefranche-sur-Saone'de olmak üzere iki okulun temizlik nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

"ACİL MÜDAHALEYE İHTİYAÇ VAR"

Fransa Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Gabriel Attal, France 5 televizyonuna verdiği demeçte, "Tahtakuruları çeşitli düzeylerde tespit edildi... Sanırım 17 kurum var ve şu anda sizinle konuştuğum kadarıyla yedi kurum bu nedenle kapalı" dedi. 

Attal, "Neredeyse 60 bin kurumumuz var ve burada sadece birkaçından bahsediyoruz ancak vakaların biriktiği doğru. Kurumların 24 saat içinde temizlenmesi için acil müdahaleye ihtiyaç var." diyerek tahtakurusu istilasına ilişkin bilgi verdi. 

Bakan, onaylı ve tanınan belli başlı temizlik şirketlerinin listesinin 'çok hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için' okul müdürleriyle paylaşıldığını belirtti. 

Fransa'nın kuzeyindeki Amiens kentindeki bir belediye kütüphanesinin halka açık okuma alanlarında tahtakurularının tespit edilmesinin ardından belediye başkanı, birkaç gün kapalı kaldıktan sonra Cumartesi günü yeniden açılacağını söyledi. Kütüphanedeki taramalarda tahtakurusuna rastlanılmadığını açıkladı. 

Bu arada, Fransa'daki evlerin onda birinin son birkaç yılda tahtakurusu sorunu yaşadığı düşünülüyor. Kan emen böcekler Paris metrosunda, hızlı trenlerde ve Paris'in Charles De Gaulle havaalanında da görüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...