Fransa’da son durum… Fransız vekilden ortalığı karıştıracak ilan: Ateşe körükle gidiyorlar!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fransa’da son durum… Fransız vekilden ortalığı karıştıracak ilan: Ateşe körükle gidiyorlar!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Polis kurşunuyla öldürülen 17 yaşındaki genç için Fransa’da skandal bir ilan ortaya çıktı. Ülkedeki sağ siyasetin önemli isimlerinden Fransız vekilin başlattığı kampanya ortalığı karıştırdı.

Muhabir: Makbule Dilagah Metecan

Fransa’da Cezayir asıllı 17 yaşındaki Nahel M.’nin yol kontrolü sırasında polis kurşunuyla öldürülmesi ülkeyi karıştırdı. Göğsünden vurulan Nahel’in ölümünün ardından binlerce kişi sokağa çıktı. Yetkililer Nahel’in 5 defa polis kontrolünde durmadığını açıklarken, bindiği aracın ise Polonya plakası taşıdığı belirtildi.

POLİSLER YETERLİ DEĞİL

Bir haftayı aşan protestolarda ülke adeta yangın yerine döndü. Protestocular çok sayıda mağazayı yağmaladı, yüzlerce araç sokak ortasında ateşe verildi. Cumhurbaşkanı Macron, şiddet olaylarına ilişkin 45 bin polisin görevlendirildiğini ve bu sayının yeterli olmadığını açıkladı. Devreye Fransa’nın en elit birliği olan GIGN ekipleri de girdi.

Fransa’da son durum… Fransız vekilden ortalığı karıştıracak ilan: Ateşe körükle gidiyorlar!

ATEŞ İSVİÇRE’YE SIÇRADI

Fransa’daki olaylar İsviçre’ye de sıçradı. Yüzlerce genç İsviçre’nin Lozan kent merkezindeki dükkanları tahribat etti Fransa’daki olaylarla bağlantılı olduğu düşünülen eylemde, gençlerin Cumartesi gecesi bazı dükkanların vitrinlerine taş fırlattığını ve camlarını kırdığını kaydedildi. İsviçre polisi dün yaptığı açıklamada 7 kişinin gözaltına alındığı belirtti.

PARİS BELEDİYE BAŞKANINA SALDIRI

Eylemlerin şiddeti dün iyice arttı. Öyle ki protestocular yanan bir otomobili Paris’in L’Hay-les-Roses Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun’un evine çarptı. Vincent saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Dün akşam dehşet ve rezillikte dönüm noktasına gelindi. Evime saldırıldı ve ailem suikast girişimine uğradı. Cumhuriyeti koruma ve ona hizmet etme kararlılığım her zamankinden daha büyük. Geri adım atmayacağım” dedi. Bunun yanı sıra Vincen'in eşinin de kaval kemiği kırıldı. İkili olay yerinden kaçmaya çalışırken havai fişekli saldırıya da uğradı.

Fransa’da son durum… Fransız vekilden ortalığı karıştıracak ilan: Ateşe körükle gidiyorlar!

NAHEL’İN AİLESİNDEN ÇAĞRI

Nahel'in büyükannesi ise protestoculara sukünet çağrısı yaparak 'Dükkanları, otobüsleri ve okulları yok etmelerini istemiyoruz. Nahel'i bahane ediyorlar. Ortalık sakinleşsin istiyoruz' dedi. Dün gece ise protestolar nispeten daha sakin geçti. Her gün yüzlerce gözaltının olduğu Fransa'da dün sadece 79 kişi gözaltına alındı.

POLİS MEMUR İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI

İngiliz basınında çıkan haberlerde ise tutuklu yargılanan polis memuru için 700 bin euroluk bir bağış toplandığı yazıldı. Söz konusu bağış kampanyası ise aşırı sağcı Eric Zemmour'u destekleyen eski bir politikacı olan Jean Messiha tarafından başlatıldı. İlanda ise 'İşini iyi yapan bir polis memurunun ödediği yüksek bedel' ifadesi dikkat çekti.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...