Fransa’da okullarda uzun kıyafetler giyilmesi yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fransa’da okullarda uzun kıyafetler giyilmesi yasaklandı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fransa’da devlet okullarında “çarşaf ve abaya” gibi bol ve uzun kıyafetlerin giyilmesi yasaklandı. Fransa Eğitim Bakanı, “Artık okullarda Müslüman kadın öğrencilerin çarşaf giymemesine karar verdim.” şeklinde konuştu.

Fransa’da devlet okullarında Müslüman kız öğrencilere yönelik bir karar alındı. Fransa’daki devlet okullarında özellikle Müslüman kızların tercih ettiği “çarşaf ve abaya” gibi bol ve uzun kıyafetlerin giyilmesinin yasaklanacağı açıklandı.

ÇARŞAF GİYİLMESİ YASAKLANDI

Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal bir televizyon programında verdiği röportajda, “Artık okullarda (Müslüman kadın öğrencilerin) çarşaf giymemesine karar verdim. Bir sınıfa yürüdüğünüzde öğrencilerin dinini sadece onların kıyafetine bakarak tespit edememelisiniz” dedi.

FRANSA'DA BAŞÖRTÜ YASAĞI

Fransa’da 2004'te okullarda başörtüsü, 2010 yılında kamuya açık alanda peçe kullanımı yasaklanmıştı. Devlet okullarında dini sembollere yer verilmesini istemeyen Fransa, bu tür kararlar için “laiklik değerlerini” koruma bahanesini öne sürüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...