Fransa'da marketlerdeki 5 bin ürünün fiyatları sabitlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'da marketlerdeki 5 bin ürünün fiyatları sabitlenecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa'da oynak enflasyona karşı mücadele sürüyor. Bu kapsamda, süpermarketlerdeki 5 bin ürünün fiyatının sabitlenmesi kararlaştırıldı. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, bazı ürünlerin fiyatlarında düşüş yapılacağını da söyledi.

Covid-19 pandemisinin ardından dünya ekonomisinde durağanlık yaşanmaya başladı. Üstüne Ukrayna-Rusya savaşı çıkınca enflasyon patladı. Birçok ülkede gıda fiyatları yükseldi. Fransa da bu krizden etkilendi. 

BİNLERCE ÜRÜNÜN FİYATI SABİT KALACAK

Enflasyona karşı yeni tedbirler alacaklarını belirten Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, süpermarketlerdeki 5 bin ürünün fiyatının sabitleneceğini ya da düşeceğini duyurdu. Le Maire, konuk olduğu France 2 kanalında "Söz konusu ürünlerden bazılarında fiyatları yüzde 5 ila 15 düşecek. Yıl sonunda süpermarketler ve 75 sanayi devi arasında yapılması beklenen ürün fiyat müzakereleri de erkene alındı ve eylülde başlayacak" dedi.

Le Maire, müzakereleri erkene alarak ürün fiyatlarının Ocak 2024'ten itibaren düşmesini beklediklerini kaydetti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...